RECEPT Poslije slavlja juha panada je melem za želudac

RECEPT Poslije slavlja juha panada je melem za želudac

Foto: 

Ilgag / Pixabay

D.H.

D.H.

Postoji više verzija

Melem za probavni sustav je panada, juha s ukuhanim kruhom. Brojne su varijante ove jednostavne ali ukusne juhe.

Osim ulja i kruha kao baze, u nju se može zakuhati umućeno jaje, dodati malo blitve izrezane na komadiće ili krumpir. Glas Istre predlaže jednostavniju varijantu samo s lukom i kruhom.

Sastojci:

1 luk

dvije kriške starog kruha

maslinovo ulje

sol

papar

vegeta

listovi prešina

Postupak:

Izrezati osrednji luk i prepržiti na maslinovom ulju.

Izrezati na kockice dvije – tri kriške starog kruha i tostirati ih ili prepržiti na suhoj tavi.

Ubaciti kruh na dinstani luk i zaliti s litrom tople vode.

Zakuhati, dodati sol, papar, vegetu, listove peršina. I to je to. Za bogatiji okus može se vruću juhu posuti s grana padanom ili nekim drugim sirom za ribanje.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.