Recept RASPUCANCI S LIMUNOM

Recept RASPUCANCI S LIMUNOM

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Bolje niste probali!

Vjerujem da ih ima u više verzija, ali ova iz FB Edukacijske grupe za izradu i dekoraciju slastica me oduševio. Malo sam ga izmijenila dodala i oduzela neke sastojke, ali i dalje su izvana tvrdi, a iznutra mekani kao pamuk. Vjerujte mi, bolje niste probali!

R E C E P T:

2 jaja
100 g šećera
60 g omekšanog maslaca
30 ml cijeđenog soka limuna
20 ml ulja
10 ml maslinovog ulja

Suhi sastojci koje pomiješate:

90 g kokosa
100 g bademovog brašna
140 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
korica jednog limuna

Za uvaljati kuglice:

200 g kristal šećera
200 g šećera u prahu

Jaja izradite sa šećerom, zatim dodajte ostale mokre sastojke i lagano sjedinite mikserom. Zatim dodajte sve suhe sastojke i zamijesite (možete ručno ili mikserom) tijesto. Tijesto pokrite friš folijom i stavite u zamrzivač na 15 minuta. Zatim izvadite pola tijesta a drugu polovicu spremite u frižider.

Izradite male kuglice cca 10 g (osobno sam svaku vagala), prvo ih uvaljajte u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.
Slažite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za paćenje.
Peći na 150 stupnjeva 10 minuta.

Od ove smjese imate dva lima raspucanaca.

Kada ih izvadite iz pećnice ostavite ih na limu da se prohlade.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.