Recept ROLADA OD KOKOSA

Recept ROLADA OD KOKOSA

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Možete je zamrznuti

Ovaj kolač se ne peče, gotov je za 30 minuta i super je jer ga možete napraviti danas i zalediti, te ga izvaditi za Božić.

SASTOJCI:

Crni dio

250 g mljevenih keksa
150 g šećera u prahu
1 žlica kakaa
1 žlica ruma
100 ml toplog mlijeka

Pomiješajte zajedno sve sastojke prelijte toplim mlijekom u koji ste stavili i rum, dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu. Papir za pečenje presavijte na pola te na jednu polovicu prebacite smjesu, prekrite drugim dijelom papira, između dva papira valjkom ravnomjerno razvaljajte.

Bijeli dio

150 g maslaca sobne temperature
100 g šećera u prahu
100 g kokosa
Malo kokosa za uvaljati roladu

Dobro izradite maslac sa šećerom i na kraju umiješajte kokos. Lagano i ravnomjerno rasporedite po crnoj smjesi prekrite ponovno dijelom papira za pečenje i lagano valjkom poravnajte bijelu smjesu.

Sve zajedno zarolajte, uvaljajte u kokos i dobro zamotajte u prozirnu foliju, ako će te konzumirati odmah – družite tako zarolano u prozirnoj foliji nekoliko sati u frižideru, ili možete odmah staviti u zamrzivač.

Ne treba prethodno odleđivati.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.