Gastro
Recept ŠAPE BAKE KAJE
2 min čitanja
Ukusnije su kada odstoje sedam do deset dana
Ovo je vrlo star i jednostavan recept za šape. Tako ih je moja baka radila dok sam bila dijete. Sada je pravi trenutak da ih ispečete, jer šape su puno bolje kada duže stoje. Dok su svježe budu malo tvrde, a s vremenom povuku vlagu i zato su puno mekše i ukusnije za jesti kada odstoje sedam do deset dana.
Potrebni sastojci:
Potrebna vam je šalica od 2 dl
2 šalice mljevenih oraha
2 šalice brašna
1 šalica šećera
1 šalica svinjske masti
1 jaje
Korica jednog limuna
PRIPREMA:
Prvo pomiješam sve suhe sastojke zatim dodam jaje i mast, od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.
Kalupe za šape namazati s rastopljenom masti, a zatim ih uvaljati u brašno.
Puniti ih tijestom, ali samo do pola kalupa jer tijesto prilikom pečenja naraste. Peći u pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
Pustiti da se malo ohlade te ih pažljivo vaditi iz kalupa i uvaljati u štaub šećer.
Doktore, hitno!