Recept ŠAPE BAKE KAJE

Recept ŠAPE BAKE KAJE

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Ukusnije su kada odstoje sedam do deset dana

Ovo je vrlo star i jednostavan recept za šape. Tako ih je moja baka radila dok sam bila dijete. Sada je pravi trenutak da ih ispečete, jer šape su puno bolje kada duže stoje. Dok su svježe budu malo tvrde, a s vremenom povuku vlagu i zato su puno mekše i ukusnije za jesti kada odstoje sedam do deset dana.

Potrebni sastojci:

Potrebna vam je šalica od 2 dl
2 šalice mljevenih oraha
2 šalice brašna
1 šalica šećera
1 šalica svinjske masti
1 jaje
Korica jednog limuna

PRIPREMA:

Prvo pomiješam sve suhe sastojke zatim dodam jaje i mast, od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.
Kalupe za šape namazati s rastopljenom masti, a zatim ih uvaljati u brašno.


Puniti ih tijestom, ali samo do pola kalupa jer tijesto prilikom pečenja naraste. Peći u pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
Pustiti da se malo ohlade te ih pažljivo vaditi iz kalupa i uvaljati u štaub šećer.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.