RECEPT Sladoled od bazge

RECEPT Sladoled od bazge

Foto: 

Ralphs_Fotos from Pixabay

D.H.

D.H.

Sezonski i zdravo

Sezona branja bazge u punom je jeku i mnogi su se ovih dana bacili na pripremu sirupa. Ako pak na zalihama imate prošlogodišnji sirup, iskoristite ga za desert koji će ljubiteljima bazge izazvat zazubice. U pitanju je sladoled koji možete pripremati i bez aparata za sladoled, a ako ga pak imate – možete si dodatno olakšati pripremu.

Sastojci:

– 2 žumanjka

– 40 g šećera u prahu

– 200 ml mlijeka

– 150 ml slatkog vrhnja

– 100 ml sirupa od bazge

– 2 velike žlice limunova soka.

Priprema:

Miksajte žumanjke i šećer dok smjesa iz jarkožute ne postane blijeda. Mlijeko ulijte u zdjelu i zagrijte do vrenja na laganoj vatri. Lagano malo po malo ulijevajte mlijeko u žumanjke konstantno miješajući. Zatim vratite na vatru i kuhajte kremu 10 minuta, piše Zadovoljna.

Nakon kuhanja prebacite je u novu posudu i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad je krema ohlađena, mikserom istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i potom u njega dodajte sirup od bazge pomiješan sa sokom od limuna. Lagao promiješajte dok se sirup i šlag ne sjedine u kompaktnu smjesu koju potom ulijte u ohlađenu kremu od žumanjaka i mlijeka.

Ako imate aparat za pripremu sladoleda, u ovom trenutku ulijte u njega pripremljenu smjesu i dalje postupajte po uputama proizvođača aprata.

Ako nemate aparat za pripremu sladoleda, smjesu prebacite u posudu primjerenu za zamrzavanje te je stavite u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga izvadite iz zamrzivača, mikserom razradite smjesu pa je opet vratite u zamrzivač i ponovite isti postupak 2-3 puta u istom vremenskom razmaku. Naposljetku ostavite u zamrzivaču preko noći da se sladoled stisne.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.