RECEPT Slasne grickalice od slanutka

RECEPT Slasne grickalice od slanutka

Foto: 

Djanoff / Pixabay

D.H.

D.H.

Treba tek nekoliko sastojaka

Suhi slanutak ili slanutak u konzervi jedna je od najboljih namirnica koje možete imati u smočnici.

Riječ je o vrlo fleksibilnom i zasitnom izvoru bjelančevina biljnog porijekla s kojim možete raditi variva, juhe, salate i razna druga jela. Možete ih čak ispeći u pećnici.

Hrskavi slanutak iz pećnice vrlo je popularna grickalica u svijetu, a za njezinu pripremu nije vam potrebno puno vremena, sastojaka ni truda. Idealna je za eksperimentiranje s različitim začinima, piše Punkufer.

Možete je začiniti čilijem ili crvenom paprikom, dodati joj mediteransko začinsko bilje ili je zapeći s parmezanom.

Sastojci za hrskavi slanutak iz pećnice:

1 konzerva slanutka od 400 ml

1-2 žlice maslinova ili nekog drugog ulja

1 čajna žličica začinske mješavine po želji

sol i papar po želji

Priprema hrskavog slanutka iz pećnice:

Otvorite konzervu slanutka, ocijedite tekućinu – aquafabu – u kojoj je slanutak bio te dobro isperite mahunarke.

Želite li ekstrahrskavi slanutak, uzmite si vremena te odvojite bijelu ovojnicu od ploda.

Slanutak dobro posušite papirnatim ručnikom.

Pomiješajte slanutak s uljem te odabranim začinima.

Slanutak stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.

Na pola pečenja izvadite ga iz pećnice, sve dobro promiješajte i vratite u pećnicu.

Poslužite kao samostalnu grickalicu ili kao prilog drugim jelima.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.