Gastro
RECEPT Tagliatelle s vrganjima
1 min čitanja

Foto:
pixel1 from Pixabay
Nezaobilazno su jesensko jelo
Ukoliko volite kombinaciju tjestenine i gljiva, preporučamo da isprobate ovaj recept kojeg donosi Novi list.
Sastojci
400 g vrganja
360 g tagliatella
20 cherry rajčica
2 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
soli po ukusu
papar po ukusu
Priprema
Zagrijte ulje s češnjakom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se peku desetak minuta.
Dodajte nasjeckane cherry rajčice i do kraja kuhajte, posolite i popaprite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode.
U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi.
Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.
Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.
Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo… i uživajte!
Doktore, hitno!