Gastro
RECEPT Tjestenina inspirirana Japanom i Kinom
3 min čitanja

Foto:
gate74 from Pixabay
Ukusno jelo koje se jednostavno priprema
Ako volite kinesku, japansku i tajlandsku kuhinju, a nemate baš pri ruci sve sastojke koji se uobičajeno koriste u tim receptima – bez brige, danas vam donosimo recept inspiriran ovim svjetskim kuhinjama, a sastojke ćete vrlo lako pronaći u obližnjem marketu. Priprema je brza i jednostavna, a jelo ukusno – sigurni smo da kad jednom isprobate, da ćete ovo jelo uvrstiti na listu svojih omiljenih jela.
Sastojke možete i prilagoditi onome što imate kod kuće – pa tako primjerice umjesto špinata, možete staviti brokulu, ili neko drugo povrće. Od sastojaka jedino je obavezno uvijek staviti kapulu (ili poriluk) i mrkvu, a što je jelo šarenije – to će biti ukusnije. Ako vam ostane – kad se ohladi, stavite u frižider, jako je ukusno i dan kasnije, piše Glas Istre.
Sastojci za 2 osobe:
Rižini rezanci (glass noodles) ili udon tjestenina (po izboru)
1 kapula
2 veće mrkve
2 paprike
3 šake špinata (može i smrznuti špinat)
3 režnja češnjaka
2 žlice sojinog umaka
1 žlica sezamovog ulja
1 žličica šećera
Priprema:
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju.
Dok se tjestenina kuha, sitno nasjeckajte kapulu, a mrkvu i paprike narežite na tanke trakice dužine cca 4 centimetra.
U woku ili dubljoj tavi na malo ulja popržite kapulu, pa nakon minutu dodajte nasjeckanu mrkvu i papriku. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte špinat i dinstajte dok špinat ne uvene (ili se ne odledi, ako koristite smrznuti). Kad je svo povrće omekšalo, dodajte sitno sjeckani češnjak, prodinstajte minutu, pa ubacite kuhanu tjesteninu, dodajte 2 žlice umaka od soje, jednu žlicu sezamovog ulja i žličicu šećera, promiješajte da se svi sastojci prožmu, prodinstajte još minutu pa maknite s vatre, poklopite i pustite par minuta da odstoji.
Servirajte toplo u dubljim tanjurima ili zdjelicama.
Doktore, hitno!