RECEPT Topli napitak s ginom

RECEPT Topli napitak s ginom

Foto: 

timothy green from Pixabay

D.H.

D.H.

Idealan za zabave

Baš kao i kuhano vino, vrući gin-tonic prožet je obiljem svečanih začina – đumbira, cimeta, pimenta, klinčića i zvjezdanog anisa. Donosimo recept sa sokom od jabuke.

Ovaj napitak je idealan za posluživanje na zabavama jer se sok od kuhane jabuke može napraviti unaprijed i podgrijati kada bude potreban za posluživanje. Samo je potrebno staviti mjeru gina i mrvicu tonik sirupa u čašu otpornu na toplinu i preliti vrućim sokom.

Sastojci

Za sok od kuhane jabuke:

– 1 l soka od jabuke (nefiltriranog)

– 25 svježih brusnica

– 1 štapić cimeta (oko 10 cm)

– 3 bobice pimenta

– 2 zvjezdice anisa

– 4 kriške svježeg đumbira

– 1 klementina

– 12 klinčić

Za kuhani gin & tonic:

– 120 ml soka od kuhane jabuke

– 30 ml gina

– 1 žličica tonik sirupa

Za dekoraciju: 

– svježe brusnice

– cimet

– zvjezdasti anis

Upute 

Napravi kuhani sok od jabuka: klinčiće ubodi u klementinu i dodaj ih u lonac sa svim preostalim sastojcima.

Poklopi i zagrij do vrenja, a zatim ugasi vatru i ostavi da odstoji najmanje jedan sat.

Procijedi kroz sitno sito, prelij u bocu s poklopcem i stavi u hladnjak. U hladnjaku može stajati do 5 dana.

Pripremi tonik sirup tako što ćeš jednu litru tonika kuhati na laganoj vatri dok se ne reducira i postane gusti sirup.

Napravi kuhani gin-tonic: u tavi lagano zagrij sok od jabuke do vrenja.

Ulij gin i žličicu tonika u čašu otpornu na toplinu i prelij ih vrućim sokom od jabuke.

Ukrasi brusnicama, zvjezdastim anisom i štapićem cimeta, pišu 24sata.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.