RECEPT Torta od limuna i jagoda

RECEPT Torta od limuna i jagoda

Foto: 

RitaE / Pixabay

D.H.

D.H.

Sočna i osvježavajuća

Isprobajte savršen recept za jednu od najpopularnijih i najpoželjnijih torti, onu od limuna. Mekana i ukusna, citrusne arome, limun torta neka bude jedan od onih recepata koje ćete rado pripremati i podijeliti s najmilijima kada ih poželite razveseliti slatkim zalogajčićem, donose 24 sata.

Sastojci: 8 jaja, 10 dag šećera, 10 dag brašna, korica limuna, vanilija;

Ganache: 250 ml slatkog vrhnja, 150 g bijele čokolade; Krema od limuna: pola litre mlijeka, 6 žumanjaka, sok od dva limuna, 50 g gustina, 100 g brašna, 200 g šećera, 250 g maslaca; svježe narezane jagode, listići badema

Priprema: Bjelanjke nježno umutite sa šećerom. Potom, dodajte limunovu koricu, žumanjke, brašno i vaniliju. Pecite na 160°C desetak minuta.

Za ganache: Bijelu čokoladu izmrvite i zakuhajte vrhnje, potom ga prelijte preko čokolade i ostavite nekoliko minuta i izmiješajte te pustite da se ohladi.

Kremu skuhajte od mlijeka, šest žumanjaka, brašna, šećera i gustina. Kada se ohladi, izmiksajte s maslacem i limunovim sokom.

Slažite biskvit pa kremu s narezanim jagodama, poklopite biskvitom, prelijte izmiksanim ganacheom, dodajte jagode pa kremu. Kad se torta stisne, prelijte je ganacheom i pireom od jagoda.

Ukrasite po želji listićima badema.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.