RECEPT Torta od lješnjaka gotova za 20 minuta, bez pečenja

RECEPT Torta od lješnjaka gotova za 20 minuta, bez pečenja

Foto: 

Ralph from Pixabay

D.H.

D.H.

Jednostavno i ukusno

Kombinacija lješnjaka i čokolade, malo koga može ostaviti ravnodušnim. Još kad joj dodamo piškote u čokoladnom mlijeku, mascarpone sir i Giotto kuglice, napravili smo jednostavnu tortu koja je savršena za sve prilike.

Recept za ovu ukusnu, kremastu i jeftinu tortu, sa Zadovoljnom je podijelila food blogerica Petra Sabljić.

Petra kaže da ju je ova torta oduševila na prvu, a glavne karakteristike ovog brzinskog recepta su jednostavnost pripreme i oduševljenje koje izazove kod svakoga tko isproba tortu. Giotto torta gotova je za manje od 20 minuta.

Giotto torta – sastojci:

Za podlogu:

Pakiranje piškota

200 ml čokoladnog mlijeka

Baza za kreme:

500 g mascarpone sira

350 ml vrhnja za šlag

3 žlice šećera u prahu

Za bijelu kremu bazi dodajte:

Paket Giotto kuglica

Za tamnu kremu bazi dodajte:

2 žlice čokoladnog namaza

Dodatno:

150 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje

Giotto torta – priprema:

Piškote umakati u čokoladno mlijeko jako kratko sa svake strane i staviti u kalup za torte.

U jednoj zdjeli miksati mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj zdjeli vrhnje za šlag do čvrste teksture. Šlag dodati u sir i sjediniti u bazu za kremu.

Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dodati Giotto kuglice, a u drugi čokoladni namaz.

Na piškote staviti bijelu kremu, dodati još jedan sloj piškota u čokoladnom mlijeku, na piškote staviti još malo Giotto kuglica, potom smeđu kremu i na kraju vrhnje za šlag.

Ukrasiti po želji.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.