Gastro
RECEPT Torta od lješnjaka gotova za 20 minuta, bez pečenja
2 min čitanja
Jednostavno i ukusno
Kombinacija lješnjaka i čokolade, malo koga može ostaviti ravnodušnim. Još kad joj dodamo piškote u čokoladnom mlijeku, mascarpone sir i Giotto kuglice, napravili smo jednostavnu tortu koja je savršena za sve prilike.
Recept za ovu ukusnu, kremastu i jeftinu tortu, sa Zadovoljnom je podijelila food blogerica Petra Sabljić.
Petra kaže da ju je ova torta oduševila na prvu, a glavne karakteristike ovog brzinskog recepta su jednostavnost pripreme i oduševljenje koje izazove kod svakoga tko isproba tortu. Giotto torta gotova je za manje od 20 minuta.
Giotto torta – sastojci:
Za podlogu:
Pakiranje piškota
200 ml čokoladnog mlijeka
Baza za kreme:
500 g mascarpone sira
350 ml vrhnja za šlag
3 žlice šećera u prahu
Za bijelu kremu bazi dodajte:
Paket Giotto kuglica
Za tamnu kremu bazi dodajte:
2 žlice čokoladnog namaza
Dodatno:
150 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje
Giotto torta – priprema:
Piškote umakati u čokoladno mlijeko jako kratko sa svake strane i staviti u kalup za torte.
U jednoj zdjeli miksati mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj zdjeli vrhnje za šlag do čvrste teksture. Šlag dodati u sir i sjediniti u bazu za kremu.
Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dodati Giotto kuglice, a u drugi čokoladni namaz.
Na piškote staviti bijelu kremu, dodati još jedan sloj piškota u čokoladnom mlijeku, na piškote staviti još malo Giotto kuglica, potom smeđu kremu i na kraju vrhnje za šlag.
Ukrasiti po želji.
Doktore, hitno!