RECEPT Varivo od ječma i kukuruza

RECEPT Varivo od ječma i kukuruza

Foto: 

Lori Dunn from Pixabay

D.H.

D.H.

Ukusno i zdravo

Index donosi recept za jednostavno i ukusno varivo od ječma.

Sastojci

150 g pancete, narezane na kockice

50 g ječma

2 krumpira, narezana na kocke

1 mrkva, narezana na kolutiće

100 g korijena celera, oguljenog

2 režnja češnjaka, usitnjena

50 g kukuruza šećerca

1 žlica svježeg peršina, usitnjenog

sol

papar

Zaprška

malo masnoće

1 glavica luka

1 žličica dvostrukog koncentrata od rajčice

1 žličica slatke mljevene paprike

Priprema

Pancetu ili suho meso po vašoj želji stavite kuhati u hladnu vodu.

Ječam nekoliko puta namočite i odbacite vodu pa ga još properite pod mlazom hladne vode.

Kad mislite da je panceta otprilike na pola kuhana, u vodu dodajte ječam.

Dodajte i krumpir narezan na kocke, kolutiće mrkve, usitnjeni češnjak i šnitu celera. Poklopite i kuhajte 30 minuta.

Na masnoći pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada luk počne rumeniti, dodajte mu koncentrat rajčice i sve skupa još kratko popržite pa dodajte mljevenu papriku.

Kratko promiješajte i ubacite u ječam.

Varivo posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte sitno nasjeckani peršin i kukuruz šećerac te kuhajte do 30 minuta.

Ječam se može namakati preko noći, ocijediti i staviti kuhati u ključalu vodu.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.