RECEPT Zdrava piletina s rižom i graškom

RECEPT Zdrava piletina s rižom i graškom

Foto: 

Harrydona / Pixabay

D.H.

D.H.

Jednostavna priprema

Kada ogladnite, ovo zdravo jelo od piletine s rižom i graškom ne samo da će vas zasititi, već će vam pružiti i obilje hranjivih tvari. Zdrav obrok bogatog okusa, uljepšat će vaše vrijeme za ručak, piše Novi list.

Sastojci

1 žlica repičinog uljaa

2 crvena luka, prepolovljena i narezana na ploške

4 pileća buta (ukupno oko 1 kg), skinuta koža

1 žlica svježih listova timijana

1 žlica curry praha

1 žličica mljevenog pimenta

4 velike rajčice, nasjeckane

1 crveni čili, očišćen od sjemenki i narezan na ploške

2 češnja češnjaka, nasjeckana

2 žličice bujona od povrća

Za rižu i grašak

125 g smeđeg basmatija

1 crveni luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 žlica svježih listova timijana, plus dodatak za posluživanje

1 žličica bujona od povrća

400 g crnog graha

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje i pecite luk 5 minuta ili dok ne omekša. U međuvremenu piletinu dobro premažite timijanom, curryjem i pimentom. Dodajte u tavu i kratko zapržite piletinu, a zatim dodajte rajčice, čili, češnjak i bujon. Prelijte s 450 ml vode, poklopite i pirjajte 30 minuta ili dok piletina ne omekša.

U međuvremenu istresite rižu u tavu srednje veličine s lukom, češnjakom, timijanom i bujonom. Ulijte 600 ml vode, poklopite i kuhajte 25 minuta ili dok se tekućina ne upije i riža omekša. Provjerite pred kraj vremena kuhanja da se uvjerite da se ne počne hvatati za tavu. Umiješajte mahune i zagrijte.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.