RECEPT Zdravi čokoladni sladoled od samo dva sastojka

RECEPT Zdravi čokoladni sladoled od samo dva sastojka

Foto: 

StockSnap from Pixabay

D.H.

D.H.

Pripremite ga kod kuće

Sladoled i ljeto idu zajedno kao sol i papar ili pomfrit i kečap. Ova slastica se, nakon što temperatura poraste, smatra omiljenim obrokom ne samo djeci nego i odraslima.

Kako se ne biste živcirali što kuglica sada košta pravo bogatstvo, a još uvijek vam nedostaju dobra stara vremena bezbrižnog uživanja u ovoj ledenoj deliciji, evo recepta za sladoledni užitak koji možete napraviti sami.

Mnogi će navesti argument da domaća izrada sladoleda oduzima puno vremena. U principu to i je točno. Međutim, za ovaj sladoled treba samo pet minuta posla i samo dva sastojka.

Naime, ključ za dobivanje sjajne kremaste teksture je ni manje ni više u – bananama. U kombinaciji s kakaovim prahom, rezultira zdravim čokoladnim sladoledom koji lako može držati korak s onim iz slastičarnice.

Sastojci (za 2 porcije):

3 velike banane (smrznute)

3 žlice kakaa u prahu

Malo vode

Priprema:

Prvo stavite smrznute banane u blender, zatim dodajte kakao prah i malo vode. Ovdje nemojte koristiti previše vode jer će inače postati previše nalik na smoothie, bolje dodajte malo po malo.

Sve izmiksajte u glatku masu i uživajte u kremastom sladoledu od čokolade!

Uz ove savjete rezultat će biti još bolji! Zamrznite bananu samo kada je prezrela. To znači da je kora već jasno smeđa izvana.

Kada se čuva na sobnoj temperaturi, biljni hormon etilen osigurava da plod, koji je u početku svijetložut ili čak zelen, nastavi sazrijevati i razvija svoju posebno slatku aromu.

Općenito pravilo je: što je više smeđih mrlja na koži, to je banana slađa. Narežite bananu na male komadiće prije zamrzavanja.

To ju čini idealnim za porcioniranje i olakšava kasnije miksanje. Koristite nezaslađeni kakao. Čisti kakao prah dolazi bez dodanog šećera i ima intenzivan okus čokolade.

I ne brinite, zahvaljujući slatkoći (zrelih) banana rezultat nije gorak. Čokoladni sladoled dobiva poseban štih kada mu se doda prstohvat cimeta. Mala, ali suptilna razlika koja okus čokolade čini još posebnijim, piše Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.