Gastro
RECEPT Zdravi krekeri od kukuruznog brašna i sjemenki
2 min čitanja

Foto:
Achim Thiemermann from Pixabay
Napravite ukusne grickalice kod kuće
Ako volite grickalice uz film ili knjigu, ili vam pak dolazi društvo, Glas Istre donosi jednostavan recept za zdrave krekere od kukuruznog brašna i sjemenki. Sastojci su poprilično jeftini, a osim što su jako fini – ovi krekeri su vrlo zdravi i odlični za probavu.
Sastojci:
130 g kukuruznog brašna (ne palente)
30 g sjemenki lana
35 lana sjemenki sezama
50 g sjemenki suncokreta
50 ml maslinovog ulja
250 ml vruće vode
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte u dubljoj posudi, pa podijelite smjesu na dva dijela.
Na list papira za pečenje staviti jednu polovicu smjese, prekriti drugim listom papira za pečenje, i razvaljati valjkom za tijesto.
Staviti na pleh za pečenje, skinuti gornji list papira za pečenje i posoliti krupnom soli.
Pecite na 200 stupnjeva, 10 do 15 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.
Isto ponoviti s drugom polovicom tijesta.
Krekere razlomite rukama, i servirajte. Ako vam ostane, spremite u kutiju s poklopcem, fini su za grickanje još par dana.
Doktore, hitno!