Gastro
RUČAK ZA SUTRA: Zapečene palačinke s mljevenim mesom
3 min čitanja
Jednostavno za pripremu
Zapečene palačinke s mljevenim mesom su odlična promjena za ručak, a doslovno mislimo da je ručak za sutra, koji nećete morati kuhati sutra. Osobno ga radim večer prije, spremim u frižider i sutra kada dođem s posla samo ga na 15 minuta stavim u pećnicu zagrijanu na 18 stupnjeva.
Super je jer taj dan nema kuhanja, nema puno suđa za pranje, a ukućani su zadovoljni s odličnim ručkom.
PRIPREMA:
(za četiri osobe)
8 debelih palačinki
za nadjev
1 velika glavica luka
1 režanj češnjaka
malo ulja
500 g miješanog mljevenog mesa
1 svježa crvena paprika
1 žličica mljevene paprike
3 dl gustog soka od rajčice
sol, papar i Vegeta po želji
za bešamel preljev
50 g maslaca
50 g brašna
malo muškatnog oraščića
5 dl mlijeka
sol i papar po želji
Za nadjev nasjeckajte luk i češnjak te ga stavite pirjati na malo ulja, te dodajte meso. Kratko sve popržite dodajte začine, sok od rajčice te na kraju i papriku nasjeckanu na kockice. Pirjajte da tekućina ispari.
Za bešamel načinite sasvim svijetli zapržak od maslaca i brašna, primiješajte mlijeko, dodajte začine. Miješajte dok se ne zgusne.
Palačinke zamutite i pecite na uobičajen način, samo neka smjesa za palačinke treba biti malo gušća od uobičajene jer palačinke moraju biti malo deblje.
Nadjev nanesite na palačinke, svijte ih i posložite, u nauljenu vatrostalnu ili običnu tepsiju (protvan, škrovadu) Zalijte preljevom. Ako ih odmah stavljate u pećnicu 10 min 200 stupnjeva, a ako to radite drugi dan na 15 minuta 180 stupnjeva.
Želimo vam dobar tek i uživajte u ručku!
Mila Hrastić
Doktore, hitno!