SEGET DONJI: 24. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza i 23. izložba sireva

SEGET DONJI: 24. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza i 23. izložba sireva

Foto: 

👀 Mabel Amber, who will one day from Pixabay

D.H.

D.H.

U dvodnevnom programu predviđeno je petnaestak predavanja eminentnih znanstvenika i stručnjaka

U hotelu Medana u Segetu Donjem, 24. listopada u 10 sati otvorit će se 24. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i 23. izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva.

Savjetovanje organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s Hrvatskim savezom uzgajivača ovaca i koza (HSUOK), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i supokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon uvodnih izlaganja bit će upriličena i svečana dodjela nagrada te proglašenje šampiona izložbe hrvatskih ovčjih i kozjih sireva uz degustaciju.

U dvodnevnom programu kroz petnaestak predavanja eminentnih znanstvenika i stručnjaka, okupljeni će poljoprivredni proizvođači dobiti najnovije informacije i saznanja iz najvažnijih područja ovčarstva i kozarstva – hranidbe, selekcije, preventive i zdravstvene zaštite ali i zakonske legislative, agrarne politike te ruralnog razvoja.

Na panel raspravi ‘Perspektiva ovčarske i kozarske proizvodnje u RH’ predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredi i hranu, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, te Hrvatskog savez uzgajivača ovaca i koza pokušat će odgovoriti na pitanje što naš čeka u budućnosti, razmijeniti mišljenja, ideje i vizije te dati konkretne prijedloge i ideje za unaprjeđenje ovog sektora.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.