ad
ad

Sol ipak ima rok trajanja

Sol ipak ima rok trajanja

Foto: 

Philipp Kleindienst / Pixabay

D.H.

D.H.

-Evo kako je treba čuvati da se ne pokvari-

Mnogi misle suprotno, ali sol zapravo ima rok trajanja i ne bi ga trebalo ignorirati. S natrijevim kloridom miješaju se razni aditivi kako se sol ne bi zgrudala ili kako bi se pojačala količina hranjivih tvari.

Nakon nekog vremena oni se mogu razgraditi i pokvariti sol ako je ne čuvate pravilno. Nikada nemojte sol držati u otvorenoj posudi ili originalnom pakiranju jer će upiti vlagu iz zraka, poprimiti neugodan miris, a može se stvoriti i plijesan. Ako to primijetite, odmah je bacite, savjetuje Lifehacker.

Pohranite je u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, najbolje u nekom od kuhinjskih elemenata.

Ako sol držite u malim soljenkama na stolu u blagovaonici, redovito ih perite i dobro osušite, nemojte ih samo iznova puniti, prenosi Večernji list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.