Stavljate mlijeko u kavu?

Stavljate mlijeko u kavu?

Foto: 

Pexels from Pixabay

D.H.

D.H.

Evo zašto je to štetna kombinacija za vaš organizam

Za mnoge dan ne počinje bez prve šalice kave. Ima onih koji vole gorku kavu, ali najviše je ipak onih koji je vole zasladiti. Međutim, postoji jedna kombinacija s kavom koja je jako štetna po vaš organizam, piše B92.

Stručnjaci tvrde da se treba ugledati na manjinu koja pije gorku kavu. Sudeći po istraživanjima – ni u kavu ne treba dodavati mlijeko, jer kada se pomiješa s velikim količinama kofeina, povećava se izlučivanje kalcija urinom, a velika količina se taloži u crijevima.

Kazein, koji se nalazi u mlijeku kada dođe u kontakt s kofeinom, koagulira i stvara plin koji izaziva bolove i osjećaj nelagode u trbuhu. Osim toga, nutricionisti kažu da mlijeko u kavi blokira metabolizam i da je glavni razlog zašto netko ne može smršaviti.

Isto vrijedi i za kave bogate slojevima kreme i sirupa, sadrže astronomske količine kalorija. Primjerice, takva kava u maloj šalici može sadržavati 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju nutritivnu vrijednost i tako donose više štete nego koristi.

Čak i ako izbjegavate ovu vrstu kave, veća je vjerojatnost da stavljate jednu do dvije žličice šećera, a to ne samo da stvara brojne zdravstvene probleme, poput dijabetesa, već i mijenja prvobitni okus kafe.

Ako, pak, ne volite piti gorku kavu, onda pronađite alternativu u prirodnim zaslađivačima.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.