ad
ad

ŠTO SUTRA KUHATI?

ŠTO SUTRA KUHATI?

Foto: 

Doktore, hitno!

D.H.

D.H.

-Samo 25 kalorija-

Svima nama često se dogodi da nije problem skuhati ručak, već ne znate što bi kuhali.

Ne, ne mora uvije biti meso na jelovniku. Zato vam donosimo dva jednostavna recepta i još bržu pripremu ukusnog ručka s novom zvijezdom povrća.
U ovom receptu glavna zvijezda vašeg stola bit će CVJETAČA ili karfiol.

Izuzetno je hranjiva zeljasta biljka. Intenzivno ju počinu uzgajati u 12. stoljeću na području Mediterana, da bi se od 16. stoljeća proširila po cijeloj Europi i diljem svijeta.
Cvjetača ili karfiol prava je riznica zdravlja, stoga bi se svakako trebala naći na jelovniku svakog kućanstva.

Cvjetača je zahvalno povrće jer ju možete jesti sirovu, blanširanu, s umacima, mariniranu, u juhi, ukiseljenu…
Za one koji žele smršaviti svakako cvjetaču uključite u svoj jelovnik jer 100 g cvjetače ima samo 25 kalorija.

Recept za ručak od cvjetače

PRVI RECEPT
600 g cvjetače
2 jaja
2 žlice brašna
1 žlica krušnih mrvica
50 g usitnjenog čipsa od paprike
po želji malo mlijeka
po želji sol, papar, vegeta
Očistite cvjetaču, podijeliti na manje komade, skuhati u slanoj vodi, kuhajte nekih 15-20 min i pazite da se ne prekuha.
Od ostalih sastojaka zamutite tijesto, malo gušće od smjese za palačinke.
Komade cvjetače umačite u tijesto te pecite na ugrijanom ulju.

Doktor, hitno!

DRUGI RECEPT
Skuhanu cvjetaču prelijete s poprženim krušnim mrvicama.
Ova jela možete poslužiti s kuhanim jajima, svježim sirom i vrhnjem ili nekim drugim prilogom. Također, ova jela od cvjetače mogu biti prilog uz meso.

Dobar tek!

Mila Hrastić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.