TRODNEVNA DIJETA S NARANČAMA Dnevno gubite jedan kilogram

TRODNEVNA DIJETA S NARANČAMA Dnevno gubite jedan kilogram

Foto: 

LoggaWiggler from Pixabay

D.H.

D.H.

Doručak je uvijek isti

Jedna od najučinkovitijih i vrlo popularnih dijeta je ona s narančama i jajima. Ovom restriktivnom dijetom, koja će zasigurno odgovarati svim ljubiteljima naranče, dnevno gubite i do jednog kilograma, piše Story.

Ova dijeta, odnosno trodnevni detoks, prirodno smanjuje masnoće u vašem tijelu i čisti vašu kožu, čineći je blistavom.

Budući da nam se prehrana tijekom dijete dosta mijenja, obično se u tom periodu strogo suzdržavamo od ‘omraženih’ ugljikohidrata, tada gubimo puno tekućine, ali i smanjujemo mišićnu masu. Zato ovakve restriktivne dijete dugoročno neće biti uspješne, jer tijelo neće moći izdržati toliki napor i kalorijski manjak, ali ovaj trodnevni detoks osvježit će vaše tijelo i napuniti ga novom energijom.

Ova dijeta nije prikladna za one koji nemaju prekomjernu težinu. Ako spadate u tu kategoriju, a ipak želite probati, možete to učiniti u blažoj, prilagođenoj verziji i uz obaveznu konzultaciju s nutricionistom ili liječnikom.

Tijekom ove dijete prvi jutarnji obrok je uvijek isti: jedna naranča (ili jedna kruška, breskva, kriška lubenice ili dinje), dva tosta, šalica kave ili čaja bez šećera.

Prvi dan

Ručak: naranča, kuhano jaje, kiselo mlijeko ili jogurt

Večera: dvije rajčice ili dva decilitra pirea od rajčice, 2 kuhana jaja, mala glavica zelene salate ili krastavca i dva dvopeka

Drugi dan

Ručak: naranča, jaje, kiselo mlijeko, dva tosta

Večera: 125 grama mljevenog junećeg mesa, rajčica ili decilitar pirea od rajčice, tost, šalica čaja ili kave

Treći dan

Ručak: naranča, kuhano jaje, kiselo mlijeko, mala glavica zelene salate

Večera: 125 grama mljevenog mesa, naranča, tost, šalica kave ili čaja.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.