Znanstvenici otkrili najzdraviji način pripreme krumpira

Znanstvenici otkrili najzdraviji način pripreme krumpira

Foto: 

Couleur from Pixabay

D.H.

D.H.

Svestrano povrće često je na našim tanjurima

Krumpir je svestrano povrće i postoji mnogo načina za pripremu, a ovo je korjenasto povrće pruža brojne prehrambene prednosti koje pomažu vašem tijelu, piše Poslovni.hr.

No nije svaki način na koji ih jedete zdrav. Prema Julie Upton, MS, RD, i članici Odbora medicinskih stručnjaka, najzdraviji način jedenja krumpira je da ostavite koru na njemu i ispečete ga.

‘Najzdraviji način jedenja krumpira je kada je pečen s korom. Pečeni krumpir ne dodaje dodatne kalorije poput onog kojeg pržite na ulju’, kaže Upton.

Ostavljanje kore na krumpiru donosi dodatne hranjive tvari, naime, polovica ukupnih vlakana iz krumpira dolazi upravo iz kore.

‘Krumpir je jedno od mojih omiljenih povrća. Oni su prepuni kalija, vlakana i vitamina C. Ipak, kad ih pečete, ključno je paziti na preljeve i premaze s visokim udjelom masti i kalorija poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili s malo naribanog parmezana’, predlaže Upton.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.