Hrvatski građevinari prikupili su preko 200 tisuća eura za dječju hematoonkologiju KBC-a Zagreb

Hrvatski građevinari prikupili su preko 200 tisuća eura za dječju hematoonkologiju KBC-a Zagreb
D.H.

D.H.

Druga Humanitarna gala večer građevinara okupila je preko 70 građevinskih tvrtki

Na drugoj Humanitarnoj gala večeri građevinara, održanoj u Kristalnoj dvorani hotela Westin ove srijede pod nazivom „Građevinari za dječju hematoonkologiju KBC-a Zagreb“, prikupljeno je ukupno 244.890,00 eura za izgradnju i opremanje Zavoda dječje hematoonkologije KBC-a Zagreb, a nakon što se podmire svi troškovi na račun bolnice sjest će preko 200 tisuća eura.

Organizator humanitarne večere je Hrvatski centar za potresno inženjerstvo u suradnji s Građevinskim fakultetima Zagreb i Split, dok je inicijator i koordinator akcije mag.ing.aedif. Ante Borovina.

– Hrvati se besprijekorno drže zajedno u dvije situacije – prva je kada igra reprezentacija, a druga kada treba pomoći, istaknuo je u svom govoru Borovina te dodao kako su se okupili predstavnici industrije koja čini približno 10 % BDP-a, ali ima i puno širi utjecaj na sve druge gospodarske grane zbog čega se može reći da je kamen temeljac gospodarskog rasta i stabilnosti. Humanitarna akcija ima i podršku Vlade RH te Hrvatske komore inženjera građevinarstva i Hrvatske gospodarske komore.

Ispred Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo okupljenima se obratio predsjednik Josip Atalić koji je podsjetio na aktivnosti i dobru suradnju udruge s resornim Ministarstvom te njihova nastojanja da se osnuje Edukacijski centar za potrese: – U tom smislu krajem ožujak odlazimo u Italiju na edukaciju o pregledu građevina nakon potresa, najavio je Atalić te dodao kako će se ove godine treća Konferencija o potresnom inženjerstvu održati u Splitu.

Zahvaljujući se okupljenima ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr. Ante Ćorušić kazao je kako će sredstva prikupljena u ovoj akciji biti utrošena za nabavu najmodernije opreme za liječenje naših najmlađih pacijenata te dodao: – Proširenjem Zavoda hematoonkologije omogućit će se, među ostalim, i cjelodnevni boravak roditelja uz dijete čime ćemo izravno poticati bolji zdravstveni ishod.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić zahvalio je okupljenim predstavnicima građevinskog sektora na suradnji, posebice tijekom protekle četiri godine od prvog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu: – Građevinski sektor se ima čime pohvaliti, a dobili smo i priznanje od Europske komisije kao država čija su administracija i građevinski sektor najbolje reagirali i koristili izdašna i vrlo velika sredstva koja su bila na raspolaganju. Govoreći o građevinskom sektoru u Hrvatskoj Bačić je naveo da u protekle 34 godine nije bilo ovako snažne građevinske operative te podsjetio da u Hrvatskoj djeluje oko 20 tisuća građevinskih tvrtki koje zapošljavaju preko 145 tisuća ljudi.

Tijekom večeri putem licitacije prikupljena su dodatna sredstva i to 1700 eura koje je ispred tvrtke Inovia za reket i majicu tenisača Mate Pavića licitirala Karmen Komljen Petošić, dok je za dres reprezentacije s potpisom trenera Zlatka Dalića, Krešimir Gabrić iz Klinike svjetlost licitirao vrtoglavih 8200 eura.

Uz Matu Pavića i Zlatka Dalića, večeri su prisustvovali i ministar pravosuđa Ivan Malenica te bivši ministar financija Zdravko Marić, a ugodno druženje upotpunjeno je nastupom klape Cambi i gosta iznenađenja Gibonnija.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.