Ovoga petka na splitskoj Rivi besplatno izmjerite šećer u krvi i tlak te obavite spirometrijsko testiranje

Ovoga petka na splitskoj Rivi besplatno izmjerite šećer u krvi i tlak te obavite spirometrijsko testiranje
D.H.

D.H.

Svjetski dan zdravlja

Splitski Crveni križ u suradnji s Klinikom za plućne bolesti KBC-a Split i Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, u petak 5. travnja od 10 do 12 sati, na splitskoj rivi organizira javnozdravstvenu akciju.

Povod akcije je Svjetski dan zdravlja, koji se globalno obilježava 7. travnja, a na akciji će svi građani besplatno imati priliku izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi, a moći će obaviti i spirometrijsko testiranje za procjenu funkcije pluća.

– Pozivamo građane da nam se ovoga petka pridruže na javnozdravstvenoj akciji i na koristan način obilježe Svjetski dan zdravlja. Ovo je ujedno prilika da druženjem s našim sugrađanima na rivi ukažemo na važnost vlastite brige o zdravlju, ali i da promoviramo dobrovoljno darivanje krvi kao jedan od najhumanijih činova kojim se spašavaju ljudski životi – poručili su iz splitskog Crvenog križa.

Osim navedenih aktivnosti, povodom Svjetskog dana zdravlja, pobjedničke ekipe gradskog natjecanja mladih Crvenog križa, učenici osnovne škole Lučac i IV. gimnazije ‘Marko Marulić’ Split prezentirat će stečeno znanje iz osnova pružanja prve pomoći. Uz njih će volonteri Crvenoga križa pokazati kako se radi oživljavanje koristeći Automatski vanjski defibrilator.

Iz Crvenog križa Split ističu da su građani svih dobnih skupina pozvani.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.