ad
ad

RACE FOR THE CURE 2021

RACE FOR THE CURE 2021

Foto: 

Županijska liga protiv raka

D.H.

D.H.

-U subotu u Splitu-

Race for the cure je najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, koji se radi pandemijskih mjera održava na jedan poseban, drukčiji način, virtualno kroz mjesec listopad. Već treću godinu za redom Split je domaćin ovom događaju u organizaciji Županijske lige protiv raka.

Prijave za šetnju/ trku već su u tijeku i to na europskoj platformi Race for the cure. Registrirati se možete na www.raceforthecure.eu i to kao pojedinac ili tim, individualno. Platforma nudi mogućnost dodijele medalja i motivacijskih poruka osobi ili organizaciji sto prijavljeni za splitski “trku” već i čine posvećujući ih mahom borkinjama za trku života.

Tako grupa prijateljica iz Kaštela svoju medalju posvećuju svojoj prijateljici Amazonki Mariji, te poručuju: slavimo život kroz šetnju i trku punu ljubavi, za našu Mariu i sve drage žene i muškarce oboljele od raka dojke, te u spomen onima koji su nažalost izgubili tu bitku. Šetamo/trčimo za podršku, šetamo/trčimo za prevenciju.

Uz registraciju vezana je i zahvala organizatora – majica s logotipom trke koju možete preuzeti u uredu Županijske lige na Onkologiji ili pak javljanjem u inbox na Facebooku.

U subotu 9. listopada od 9 do 13 sati na Rivi također možete preuzeti svoje majice i pridružiti se svjetskoj zajednici sudionika Race for the cure. Također nam se možete pridružiti u 12 sati u laganoj šetnji oko Dioklecijanove palače, pridržavajući se epidemioloških mjera.

Do sada je upisano više od 44 tisuće trkača/ šetača iz 32 zemlje Europe. No, ova trka/šetnja je uz podršku oboljelima i promocija zdravih navika jer je fizička aktivnost važna preporuka u prevenciji bolesti.

Svoju trku/šetnju/druženje možete objaviti na svojim društvenim mrežama koristeći #RFTC2021 i na taj način dati potporu svima onima koji vode svoju bitku za zdravlje i kvalitetan život.

Također, pozivamo Vas da u subotu, 09. listopada u večernjim satima, od 19 do 22 sati prošetate po gradu i slikate se na Peristilu koji će svijetliti u pink boji kao znak podrške oboljelima od raka dojke.

I ne zaboravite – sada je vrijeme za djelovanje, brinite za sebe odlazeći na preventivne preglede. I to je način kako volimo sebe! – poručuju iz Županijske lige.

Ne odgađajte posjet liječniku jer Europska organizacija za borbu protiv raka upozorava – 100 milijuna preventivnih pregleda nije napravljeno zbog Covid 19 pandemije. O tomu sve češće i glasnije govore i naši onkolozi.

Podržite, prijavite se na www.raceforthecure.eu

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.