ad
ad

RACE FOR THE CURE Ružičasti Peristil i zvonik sv. Duje

RACE FOR THE CURE Ružičasti Peristil i zvonik sv. Duje

Foto: 

Nemi Bulat

D.H.

D.H.

-Potpora oboljelima od raka dojke i onima koji slave život-

Peristil i zvonik sv.Duje zasjali su u pink boji kao podrška onima koji su oboljeli od raka dojke i onima koji slave život, ali i kao upozorenje na prevenciju i ranu detekciju karcinoma.

– Na ovaj način pridružili smo se brojnim europskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.
Pink nije samo boja, pink znaci podrska, pink znači upozorenje da svaka osma žena oboli od karcinoma dojke, a znamo da je on izlječiv ako se otkrije na vrijeme, poručuju organizatiru utrke Race for the cure.

Nemi Bulat

Tumor veličine do 1 cm izlječiv je u 98% slučajeva. Iz tih razloga od vitalnog je značenja da žene redovito pregledavaju grudi zbog bilo kojih promjena. Iako rijetko i muškarci mogu oboljeti od raka dojke.

Brojke ovogodišnje Race for the cure svjedoče podršci. Više od 50.000 ljudi prikljucilo se na platformi www.raceforthecure.eu. Ona će ostati otvorena do kraja listopada, tako da svi koji to još nisu napravili imaju još vremena za registraciju.

Split kao domaćin ove akcije u Hrvatskoj okupio je mnoge timove iz grada domaćina, Zagreba Kaštela, Pule, Sukošana, Hvara, Dugog Rata, Solina, ali čak i iz Njemačke.

– Poseban je osjećaj pročitati motivirajuće poruke koje ostavljaju pojedini timovi, tako neki daju podršku voljenima, neki svim ženama koje se bore sa karcinomom dok team Hodačice kažu da se i malim koracima može daleko stići. I stvarno može, poručuju organizatori.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.