Roditelji Leone (11) mole pomoć građana: Njihova kćer treba liječenje izvan Hrvatske

Roditelji Leone (11) mole pomoć građana: Njihova kćer treba liječenje izvan Hrvatske

Foto: 

Facebook

D.H.

D.H.

Rođena je sa skoliozom kralježnice

Dalibor Željka Culek, roditelji 11-godišnje Leone mole donacije građana jer je njihova djevojčica rođena s skoliozom kralježnice te joj je potrebno liječenje izvan zemlje.

Status prenosimo u cijelosti.

‘Ja sam Leona Culek i ovo je moja priča. Nakon dugo iščekivanja 16.10.2010 stigla sam ja. S pet mjeseci otkrivaju mi da imam oba kuka iščašena. Liječim se gipsanjima i aparatima u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, ali bez uspjeha. Na kraju s 2 godine odlazimo u Lovran gdje mi prof. Tudor operira oba kuka. Navedenog liječnika i osoblje, te ljude koji su se tamo našli možemo samo pohvaliti i poželjeti svakom roditelju koji se nađe u sličnoj situaciji.

Nažalost, saznajemo da tu moja borba u biti tek počinje. Sa šest godina otkrivaju mi blažu skolijozu kralježnice. Ona progresivno napada moju kralježnicu i onemogućuje mi normalan rast i razvoj. Liječimo se na Šalati u Zagrebu, ali nakon dugogodišnjeg liječenja i pokušaja da mi se pomogne, bolest i dalje vrlo brzo napreduje te sada iskrivljenost kralježnice iznosi preko 100%. U tom trenutku dolazimo pred zid i jedino rješenje nam je liječenje van granica Hrvatske.

Nakon samostalnog angažmana i bezbroj sati provedenih u potrazi za rješenjem, dolazimo do Klinike Acibaden u Istanbulu u Turskoj kod doktora Ahmeta Alanaya. Tu napokon pronalazimo rješenje koje bi dugoročno riješilo moj zdravstveni problem i osiguralo mi kvalitetniji život.

Na prvi pregled u Tursku odlazimo 22.08.2022. gdje nam doktor objašnjava ozbiljnost moga zdravstvenog stanja, te nam savjetuje operaciju u što kraćem roku, s obzirom da mi je iskrivljenost kralježnice počela ometati najosnovnije funkcije kao što su kretanje, disanje, rad srca ili bilo kojih drugih aktivnosti koje su sasvim normalne za dijete mojih godina.

Operacija bi bila visoko rizična, te bi sama priprema trajala 4-6 tjedana uz Halo-trakciju, nakon koje bi uslijedila sama operacija. Mama bi u tom vremenu bila sa mnom, te bi se sve odvijalo u Istanbulu u navedenoj klinici. Troškovi svega navedenog bi dosezali i do prevelikih 70.000 eura, koliko smo za sada upoznati.

Moji roditelji daju sve od sebe, ali ovi veliki iznosi dovode nas do toga da vas moramo zamoliti da nam pomognete ostvariti da moj put ima lakše korake.

Mi kao roditelji, svjesni smo trenutne situacije u zemlji i velikih nedostataka s kojima se svi zajedno susrećemo, ali Vas molimo da imate otvoreno srce i otvorene ruke kako bismo mogli omogućiti našoj maloj hrabrici što kvalitetniju budućnost. Unaprijed smo Vam zahvalni za svaku donaciju, bez obzira na njezinu veličinu’, navodi se u statusu kojeg potpisuju Dalibor i Željka Culek, roditelji djevojčice.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.