SPLITSKA RIVA Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

SPLITSKA RIVA Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice
D.H.

D.H.

-Akciju su organizirale članice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske iz Splita-

 

Povodom obilježavanja 14. Dana mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice, a poštujući sve epidemiološke mjere i izbjegavanje masovnog okupljanja, članice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske iz Splita, Suzana Kačić-Bartulović, Katarina PrnjakHana ŠarotićMaja Giljanović i Eleonora Mandić, organizirale su podjelu mimoza na splitskoj Rivi.

Svake godine treće subote u mjesecu siječnju u cilju borbe protiv raka vrata maternice obilježava se Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.

‘Cilj splitskih SDP-ovki je podizanje svijesti javnosti, a posebice žena, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenju protiv HPV-a te brizi za vlastito intimno zdravlje, kako bi zahvaljujući preventivnim mjerama smanjili smrtnost od ove zloćudne bolesti. Stoga je iznimno važno što kvalitetnije i što više informirati žene svih dobnih skupina o mogućnostima prevencije raka vrata maternice’, poručuju organizatorice.

Zahvalile su i svim kolegama SDP-ovcima koji su im se pridružili, a posebno tajniku Davoru Matijeviću i predsjedniku Goranu Koturu.

 

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.