Zaklada Ana Rukavina uputila poziv: Malena Lucija (7) boluje od rijetke bolesti i hitno treba pomoć 

Zaklada Ana Rukavina uputila poziv: Malena Lucija (7) boluje od rijetke bolesti i hitno treba pomoć 

Foto: 

Zaklada Ana Rukavina

D.H.

D.H.

“Situacija je vrlo teška”

Zaklada Ana Rukavina poziva sve zdrave građane od 18 do 40 godina da se upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u transfuzijskim centrima koja se nalaze u sedam hrvatskih gradova kako bi se što prije pomoglo djevojčici Luciji koja se liječi na KBC Zagreb, od vrlo rijetke i teške bolesti.

Više o ovoj temi za Dnevnik Nove TV govrila je Sandra Zeljković iz Zaklade Ana Rukavina.

“Radi se o vrlo rijetkoj bolesti. To je zapravo stanje preleukemije”, kazala je Zeljković i istaknula da je 7-godišnjakinji hitno potrebna pomoć.

“Situacija je vrlo teška. Od 150 potrebnih jedinica ona ima šest”, kazala je i dodala kako su u kontaktu s njezinim roditeljima koji su vrlo zabrinuti. “Majka nas je jutros kontaktirala, i s obzirom na to da obitelj ne može biti darivatelj zamolila je da joj pomognemo da se upiše što više darivatelja u hrvatski registar kako bi se našao nesrodni darivatelj malenoj Luciji”, rekla je Zeljković.

U registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina. “Potrebno se odazvati na akciju koju organizira Zaklada ili doći u osam transfuzijskih centara, a to su Zagreb, Dubrovnik, Varaždin, Osijek, Zadar, Split, Rijeka i Pula”, kazala je gošća Dnevnika Nove TV.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.