Ankica Cmrečak, predsjednica Udruge Ispuni mi želju

 Ankica Cmrečak, predsjednica Udruge Ispuni mi želju
D.H.

D.H.

  
 – Udruga ISPUNI MI ŽELJU je novoosnovana Udruga. Čime se Udruga bavi i koji su njeni ciljevi?
 
* Udruga ISPUNI MI ŽELJU je mlada Udruga koja je osnovana u travnju ove godine sa svrhom da djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili slabijeg imovinskog stanja, te oboljelima od kroničnih i malignih bolesti i drugim ugroženim skupinama društva ispunjava želje koje izravno utječu na poboljšanje kvalitete njihovih života.
Udruga okuplja djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, pomaže pri smanjivanju zdravstvenih problema, pomaže u stipendiranju djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, pomaže im u podmirivanju svakodnevnih troškova ( režije, najamnina, hrana,…),…
Udruga pruža pomoć samohranim roditeljima, starateljima i domovima, kao i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili slabijeg imovinskog stanja kako bi ostvarili osnovne životne potrebe koje obuhvaćaju i potrebe koje proizlaze iz njihovog razvoja, odrastanja, odgoja i obrazovanja.
 
– Jeste li imali već neku akciju?
 
* Jesmo i na to smo jako ponosni. Naime, ovo ljeto pokrenuli smo akciju “I JA ŽELIM IĆI NA MORE!” u kojoj nam je bio cilj omogućiti potrebitim obiteljima ljetovanje na našem lijepom Jadranu. Tako su se na naš poziv javile iznajmljivačice koje su besplatno ustupile svoje apartmane. Ukupno je ljetovalo 16 osoba. Među njima je bilo djece s Downovim sindromom, žrtve seksualnog nasilja, kao i djece koja su prvi puta bila na moru.
Također je upravo završena akcija “ISPUNI MI ŽELJU”, gdje smo povodom Dječjeg tjedna podijelili 42 poklona djeci iz Dječjeg doma MAESTRAL u Splitu. U akciju su se uključile osobe iz cijele Hrvatske.
 
– Puno je sličnih Udruga. Po čemu mislite da je Udruga ISPUNI MI ŽELJU posebna?
 
* Upravo ime naše Udruge govori o tome. Djeca i mladi u djetinjstvu, pubertetu i adolescentskoj dobi imaju specifične želje. Za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili slabijeg imovinskog stanja mnoge stvari koje imaju njihovi vršnjaci često su samo neostvarene želje. Mi smo tu da im pomognemo i pokažemo da je sve moguće!
 
– Kako se može zatražiti pomoć od Udruge?
 
* Udruga je na raspolaganju svima u svakom trenutku. Na našoj web stranici www.ispunimizelju.hr postoje podaci o Udruzi, prijavnica kojom se može zatražiti članstvo, prijaviti se za volontiranje ili, ukoliko se netko pronalazi u ciljevima našeg djelovanja, može nam se javiti i napisati nam svoju priču.
 
– Uz to što ste predsjednica, Vi ste i osnivačica Udruge. Što Vas je potaknulo na osnivanje Udruge?
 
* Oduvijek sam imala razvijenu empatiju, naročito prema djeci. I sama sam majka i teško mi je prihvatiti da ima puno djece i mladih koji imaju velike ambicije, želje i snove, ali, nažalost, zbog teškog imovinskog stanja i nedostatka potpore, odustaju od svojih snova i potisnu ih negdje duboko u sebi. Ne možemo pomoći svima, ali ako pomognemo barem jednom djetetu, učinili smo puno.
Važno je da krenemo, nekada i malim koracima. Ta djeca nas trebaju, oni moraju osjetiti da je nekome zaista stalo, trebamo im pokazati da se snovi mogu ostvariti i da nikada ne smijemo odustati. Kada vidim osmijeh na njihovim licima, znam da činim pravu stvar i taj osjećaj za mene je neprocjenjivi dar!
Oduvijek sam sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama, suprug i ja smo kumovi jednoj prekrasnoj djevojčici iz Afrike kojoj omogućujemo školovanje. Ta djeca nas trebaju i mene to osobno jako ispunjava.
 
– Što Vam je iduće u planu?
 
* Trenutno radimo na realizaciji nekoliko ideja vezanih za dječje domove i djecu bez roditelja. Dolazi nam zima pa ćemo biti aktivni i u centrima s našim humanitarno-promotivnim štandom, 
gdje ćemo javnost pobliže upoznati s radom Udruge, a oni koji žele, moći će se učlaniti po simboličnoj cijeni od 30,00 kuna godišnje.
I za kraj želim naglasiti da se Udruga financira uglavnom od donacija. Stoga pozivam sve koji žele pomoći da nas podrže svojim donacijama, kako bismo mogli nastaviti s ovakvim humanim akcijama. Također pozivam sve koji rade u nekim tvrtkama da nas predlože za donaciju.
Hvala svima koji su nam pomogli da razveselimo djecu i onima koji će nam se pridružiti!
 
Donirati možete na PBZ IBAN: HR83 2340 0091 1110 1258 2
s naznakom: DONACIJA

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.