Biljana Borzan, europarlamentarka

Biljana Borzan, europarlamentarka
D.H.

D.H.

“Čitam puno više nego prije, stan sam uglancala kao nikad u životu, redovito treniram”

 

– Samoizolacija je najbolji način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

*Kako to obično u životu biva, ako muka natjera, navike se mijenjaju preko noći. Tako se i Europski parlament prilagodio, dogodile su se stvari koje su mi do prije dva mjeseca bile nezamislive. To što imamo virtualne sastanke mi i nije toliko neobično, ali da mi je netko rekao da ćemo glasovati o zakonima preko interneta, nasmijala bih se i odmahnula rukom. No evo, i to se pokazalo mogućim. Tako da sam gotovo potpuno izolirana, obavljam svoj posao, hvatam svježi zrak uglavnom na balkonu i strpljivo čekam kraj ove situacije.

– Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Druženja, izravna komunikacija, ali i moj uobičajen tempo. Navikla sam raditi do te mjere da se navečer začas „onesvijestim“ kad legnem, a sad mi se ni ne spava, koliko god radila po kući jer to naprosto nije tempo na koji sam navikla.

– Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

*Čitam puno više nego prije, stan sam uglancala kao nikad u životu, redovito treniram. Kako je šivanje jedan od mojih hobija, ideje i materijali su spremni za neke nove kreacije.

– Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

*Krečenje, farbanje prozora, a i dok sjedim na balkonu, ograda me zove da je ofarbam.

– Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Pretpostavljam da ću prvo jutro do već do podneva posjetiti roditelje, organizirati neku kavu u gradu i otići frizerki.

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.