Davor Matijević, predsjednik Vijeća Gradskog kotara Blatine – Škrape

D.H.

D.H.

 

“Ovo je prvi put nakon dugog razdoblja da vremena imam i više nego što mi je potrebno”

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

*Teško mi je postići kompletnu samoizolaciju s obzirom da smo se u kotaru organizirali kao volonteri te pomažemo našim starijim susjedima i onima koji spadaju u rizičnu skupinu u nabavci potrebnih namirnica. Ipak je važnije da se oni strogo pridržavaju svih pravila ili uputa i da se ne izlažu riziku. Sve ostale fizičke aktivnosti sam sveo na minimum i većinu posla obavljam mailom ili telefonski.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Neizvjesnost jer ne znamo ni koliko će trajati, niti koliki će biti razmjeri ove pandemije u Hrvatskoj. Ono što je sad već izvjesno jest da nas nakon pandemije čeka i velika gospodarska kriza koja će se itekako reflektirat na cijelo društvo. Iskreno, to mi je puno veća briga od samih fizičkih ograničenja koja su sada nastupila.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

*Ova situacija je tražila novu organizaciju posla pa pokušavam i u ovakvoj situaciji izvršiti sve obveze kako ne bi došlo do gomilanja posla. Nažalost mnogo toga sad ne funkcionira pa je teško zadržati kolotečinu. S druge strane, ovo je prvi put nakon dugog razdoblja da vremena imam i više nego što mi je potrebno.

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

*Obitelj je, nažalost, tek kroz ovu situaciju došla“na svoje“ pa sad nadoknađujemo propušteno i najviše sam posvećen njima. Uz to imam vremena i za dobar film i dobru knjigu što ranije nije bio slučaj.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Balote, gradele i društvo dobrih prijatelja je ono što mi sad najviše nedostaje i što ću nadoknadit čim okolnosti dozvole. Optimističan sam, nadam se da će to biti uskoro.

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.