Dragana Radusinović Tafra, novinarka i spisateljica

D.H.

D.H.

 

“U izolaciji volontiram kao pomoćnica u provođenju razredne nastave”

-Samoizolacija najbojli je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

* S jedne strane lako, s druge teško. Već tri godine novinarski posao radim od kuće. Pišem za Portal Direktno i Magazin Start, a lani sam u rujnu objavila i svoj prvi roman Tajkunova kći. To je ljubavna priča u vrtlogu ortačkog kapitalizma. Pisanje se može odrađivati na daljinu. Međutim, odgođene su sve promocije romana, kao i rad na dovršetku jedne edulacije koja se ne može raditi online. Dio života je na čekanju. Kao da smo udahnuli i držimo dah. Dan po dan.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Najteže mi pada što zbog posla moram biti informirana, a informacije su ružne, neugodne, uznemirujuće i teške. Vjerujem da je to teško nositi svima koji zbog posla moraju probavljati više informacija od prosječnog čovjeka. Dodatno, teško mi pada izolacija za moju kćer. I za svu djecu. Mislim da je njima najteže.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

*Vrijeme je popunjeno nastavom za drugi razred osnovne škole koji pohađa moja kćer. Znam se našaliti pa reći da sam pomoćnica volonterka učiteljice razredne nastave nekoliko sati na dan. Pokušavam to okrenuti na humor iako nije smiješno i pretpostavljam da mnogim roditeljima predstavlja problem.

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

*Imam manje vremena nego sam ga imala prije krizne situacije. U nekoj mojoj mašti ja provodim dane pišući svoj drugi roman za koji imam likove, zaplet, radnju, skoro sve. Već sam počela pisati prije korona krize i baš sam lijepo uplovila u još jednu fiktivnu priču o našoj stvarnosti. Paradoksalno, nemam kada pisati od kad nam je zabranjeno kretanje.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Izgrlit ću sve ljude koje volim i plesati po centru Zagreba. Nažalost možda sa kacigom na glavi, ali bolje i tako nego nikako.

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.