HUMANITARNI SVJETSKI DAN PLESA – INTERVJU Petar Donjerković, fitness trener i vlasnik My Look Fitness centra za žene

HUMANITARNI SVJETSKI DAN PLESA – INTERVJU Petar Donjerković, fitness trener i vlasnik My Look Fitness centra za žene
D.H.

D.H.

Plesat će se i prikupljati novac za djecu iz Maestrala

Odlučili ste organizirati humanitarnu akciju na Svjetski dan plesa. Kako ste došli na tu ideju?

– Moja kolegica, plesačica koja drži bachatu i ja razmišljali smo o Svjetskom danu plesa, budući da smo u My Look Fitness centar uveli nekoliko vrsta plesova, čime smo napravili pravi plesni punkt. Stoga je, zaključili smo primjereno da Svjetski dan plesa i obilježimo u našem centru. Ona je predložila da napravimo humanitarnu akciju.

Kako ste zamislili provesti tu humanitarnu akciju? Što se očekuje od njezinih sudionika?

– U 18 sati ćemo početi s raznim plesovima i sve ćemo to ukomponirati u koreografiju koja će trajati do 22,30 sati. Od sudionika se očekuje da sudjeluju, da dođu u našu dvoranu, malo zaplešu da prate naše trenerice i njihovu koreografiju, a na kraju da doniraju neki novčani iznos. Onda ćemo sve te novce sutradan odnijeti u Dječji dom Maestral.

Zašto ste za korisnika izabrali baš Dječji dom Maestral?

– Odabrali smo ih jer s njima već surađujemo preko donacija i članarina. Jedan od razloga je i što se broj štićenika stalno povećava. Sada ih je 107. Pošto su narasle cijene hrane, odjeće i obuće bilo bi dobro da im pomognemo, da im bude sve skupa lakše. Uvijek je potrebno i odjeće ili nekih uređaja. Siguran sam da će to oni iskoristiti na najbolji mogući način, budući da sam već razgovarao s ravnateljicom o tome.

Jeste li do sada inicirali neke humanitarne projekte?

– Do sada sam inicirao razne humanitarne projekte vezano za downovce, autiste, pomagao sam i projekt kojeg provode Klaunovi crveni nosovi. Sudjelovao sam u pomoći KBC-u Split za kupnju uređaja. Sudjelovao sam i u akciji namijenjenoj prevenciji i liječenju žena s rakom dojke te u akcijama koje provodi Zaklada Ana Rukavina. Surađivao sam i s Udrugom Iskra svjetlosti. Nekako sam se malo više bazirao na djecu i na pomoć djeci.

Planirate li još nešto u skoroj budućnosti?

– U suradnji s Gradskim kotarom Split 3 planiramo otvoriti veliku dvoranu koja bi bila namijenjena radu za djecu s posebnim potrebama u toj četvrti. Plan je da ima 300 kvadrata. Potpuno bismo je preuredili i prilagodili potrebama korisnika. S njima bi radi terapeutske vježbe, medicinsku i običnu gimnastiku i probali poboljšati njihovo psiho-fizičko stanje kroz razne edukacije i radionice.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.