INTERVJU Dr. Srića: Bitno je imati stila i držati do sebe pokazujući time da poštuješ i radnu okolinu i ljude oko sebe

INTERVJU Dr. Srića: Bitno je imati stila i držati do sebe pokazujući time da poštuješ i radnu okolinu i ljude oko sebe
D.H.

D.H.

‘Budi prirodan i budi svoj’

Saša Srića, dr. med., specijalist internist, subspecijalist pulmologije odgovorio nam je na neka od pitanja koja se liječnicima gotovo nikada ne postavljaju. Iako zvuče trivijalnim i beznačajnim, dr. Srića nam je otkrio da i nisu toliku nevažna, pa čak i u poslu liječnika.

Koliko Vam je vanjski izgled bitan u svakodnevnom životu? Mislite li da je utjecao na Vaš uspjeh u karijeri i društvu općenito?

– Iako su najbitniji elementi, kao i nezamjenjivi kriteriji stručnost i znanje, uz neosporne ljudske kvalitete, nije nebitna ni vanjština. Uzrečicu ‘odijelo čini čovjeka’ ne smijemo shvatiti doslovno, ali je ne ni minorizirati. Bitno je imati stila i držati do sebe pokazujući time da poštuješ i radnu okolinu i ljude oko sebe.
Nisam rob tradicionalizma, ali neki dress code i u nekim prilikama mora postojati. Ne mislim da mi je fizički izgled u poslu pomogao ali volim i smatram da je lijepo odijevanje i dobar styling odraz osobne kulture.

Birate li suradnike/suradnice i temeljem izgleda ili samo temeljem kvalifikacija? Je li vanjština ikada prevagnula?

– Naravno da je prvi dojam kod odabira suradnika beskrajno bitan. Uvijek je jezičac na vagi bilo znanje, stručnost i elokventnost.

Podvrgavate li se nekim posebnim kozmetičkim i estetskim tretmanima?

– Na svu sreću, valjda uz dobru genetiku i mladolikost (valjda od puno dežurstava), ali i pozitivnog stava u životu, nemam potrebu za estetskim i kozmetičkim tretmanima. Budi prirodan i budi svoj.

Neki muškarci kažu da im je ženidba promijenila život. Što mislite vi o tome?

– Kako još nisam oženjen, a iako vrijeme leti, naletjet će neodoljiva i ne sumnjam da brak i djeca nose neke nove promjene i situacije u životu, naravno one lijepe i to je normalna pojava i slijed zbivanja.

Osjete li muškarci – roditelji na poslu diskriminaciju? Mislite li da žene ‘bolje’ prolaze kao roditelji u društvu?

– Pa iako mislim da ravnopravnost žena i muškaraca mora biti prioritet i bez obzira na činjenicu da to stalno ističemo nikada nije previše.

Možda se stječe dojam da žene bolje prolaze u društvu kao roditelji, a da treba biti jednako sudjelovanje u odgoju djeteta je neosporno. Uvjeren sam da ću imati prilike to osjetiti u bližoj budućnosti.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.