Ivana Relata, predsjednica Vijeća Gradskog kotara Split 3

Ivana Relata, predsjednica Vijeća Gradskog kotara Split 3
D.H.

D.H.

 

“Nemam ambicioznih planova za vrijeme izolacije, više onih o pobjedi na ‘Čovječe ne ljuti se’ ili da napokon pobijedim supruga u briškuli i trešeti”

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

*Što se tiče rada u gradskoj tvrtki Split parking, poduzeli smo sve mjere zaštite, izmjenjujemo se uglavnom svaka 2 tjedna za poslove za koje fizički trebamo biti u službenim prostorijama, dok ostalo obavljamo od kuće preko računala. Znatno nas je manje u službenim prostorijama te uz ostala sredstva zaštite i redovne dezinfekcije ipak daje neku sigurnost u ovim vremenima. Što se pak tiče uloge predsjednika kotara i drugih volonterskih aktivnosti koje često iziskuju socijalne kontakte, mogu reći da i iz te perspektive vidim da su ljudi ozbiljno shvatili ovu situaciju te da većinom izbjegavaju kontakte pa većinom sve uspijemo obaviti putem telefona i e-maila na obostrano zadovoljstvo.
Uglavnom samo ja iz moje obitelji napuštam stan pa se nastojim zaštiti da bi tako zaštitila i svoje bližnje.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Po prirodi sam društven tip, ne provodim puno vremena u stanu, što zbog obaveza što zbog karaktera. Slobodne trenutke s obitelji i prijateljima uglavnom provodim vani. Sada smo igru u parku i treninge zamijenili društvenim igrama i kućnom improvizacijom aktivnosti, ali nedostaju mi prijateljice i naše ritualne kave na suncu, naša ženska druženja. Imamo društvene mreže, ali nije to to. Ne vidim baku i djeda, jer su rizična skupina po svojoj dobi pa je ima nekoliko dana prošao prvi bakin rođendan, a da se nismo okupili i proslavili. To su neke stvari koje ne možeš nadoknaditi.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

*S obzirom na to da imam dva sina, prvašića, dobar dio dana sam i učiteljica. Dok napravimo sve zadatke koje nam naša pošalje učiteljica e-mailom i pogledamo nastavu na HRT-u, ispunimo svoje vrijeme. Možda sam tu malo zahtjevna i dečki se bune da sam stroža od učiteljice, ali s obzirom na to da im je dio školske godine oduzeo štrajk, a sada ova pandemija, zaista osjećam odgovornost da učenje od kuće ne bude samo formalnost ispunjavanja zadataka već da im pomognem da što više toga nauče i usvoje.

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

*Da. Kao i svakoj ženi prvo su na pamet pali oni poslovi za koje u užurbanoj svakodnevici uvijek nedostaje vremena, preslagivanje ormara, čišćenje vitrina itd., ali i čitanje knjiga i gledanje filmova, jer inače budem navečer umorna i zaspem vrlo brzo nakon što uzmem knjigu u ruke ili upalim film. Nemam ambicioznih planova za vrijeme izolacije, više onih o pobjedi na “Čovječe ne ljuti se” ili da napokon pobijedim supruga u briškuli i trešeti i time si začinim dan hahaha.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Prvo ću otići zagrliti svoje stare i popit kavu na suncu s prijateljicama!

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.