Maja Gašpić Banić, profesionalna vizažistica

Maja Gašpić Banić, profesionalna vizažistica
D.H.

D.H.

 

„Mislim da mi je posao domaćice u ovom posebnom i specifičnom razdoblju i situaciji skroz dobro došao i snalazim se jako dobro u njemu“

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

* Otkako su nam nastupile sve ove mjere sigurnosti, ja sam skroz izolirana! Ne družim se ni sa kim, pogotovo zato što imam dijete i starije roditelje.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

* Nastojim što ljepše i efikasnije ispuniti svoj dan. Kuham zajedno sa svojim dečkom koji je po profesiji profesionalni kuhar. Zajedno rezuckamo povrće, spremamo razna variva, juhe… Pijem puno čaja koji mi ojačava imunitet. Čistim i dezinficiram kuću svaki drugi dan. Brišem i usisavam prašinu. Mislim da mi je posao domaćice u ovom posebnom i specifičnom razdoblju i situaciji skroz dobro došao i snalazim se jako dobro u njemu. Kuća mi je uvijek bezprijekorno čista.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

* Družimo se, igramo društvene igre tipa “Čovječe ne ljuti se”, Memory, karte i sl. Radim ono što sam oduvijek htjela. Obitelj mi je na okupu. Učim i čitam raznorazne knjige, portale redovito pratim i informiram se.  Inače pratim često i talijansku TV i slušam što se dešava u Italiji obzirom da je to zemlja koju volim jako puno i zemlja koja me formirala kao osobu. Stalno se igramo sa našim psom. Samurai je bitan član naše obitelji i pomaže nam da ovu izolaciju još lakše podnesemo. Jako je sretan jer sam mu stalno dostupna. Priroda posla mi je i bila takva da ga nikad nisam ostavila samog duže od tri sata. On je veseo i sretan pas. Bostonci su posebni i način na koji on provodi izolaciju je zaista smiješan pa samim tim i nas ostale svakodnevno uveseljava.

 

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

* Obzirom da sam stalno u kući, odvojim vrijeme i za učenje sa kćerkom Stellom pošto ona pohađa online nastavu pa se i ja ponekad priključim da vidim kako to izgleda. Sve pohvale za ministarstvo kulture i obrazovanja jer smatram da su napravili dobar posao i da su učiteljice koje vode program zaista odlične.  Htjela bih također napomenuti da veliku pažnju posvećujem eteričnim uljima koja itekako pomažu meni i mojoj obitelji da prebrodimo ovo kritično razdoblje. Sam znanstvenik Gordan Lauc je potvrdio u skladu sa poznatim znanstvenim časopisom da su ovlaživači zraka ključna stvar u borbi protiv virusa.  Ja sam oduvijek ljubitelj zdravog života. Ne pušim, ne pijem, ne konzumiram šećer. Jedem jako malo, a pijem puno čaja. Trudim se živjeti zdravo!  Ponekad mi se “zalomi” kriška parizera i paštete. To je nešto što me podsjeća na djetinjstvo i vrijeme kada smo bili bezbrižni.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Prvo što ću napraviti nakon izolacije jest zagrliti svoju mamu. Drugo će biti kupanje u moru jer dok ovo sve prođe taman će doći ljeto koje je inače moje najdraže godišnje doba. Rođena sam u ljeto tako da obožavam more i sunce. Obožavam prirodu i nju ću iskoristiti za sadnju voća i povrća pošto će nam hrana itekako nedostajati zbog same krize.  Ne vjerujem da će ljudi ulagati u luksuz tako da ću se okrenuti nečem produktivnom i korisnom.  Budućnost koju vidim je u poljoprivredi. Make-up ću na neko vrijeme ostaviti po strani. Bit će u stanju mirovanja, ali uvijek će to biti moj najdraži posao i bijeg od surove stvarnosti.  Želim poručiti svim čitateljima da osmisle dan, da vole život i ostanu doma u krugu svojih voljenih.

Foto: Privatni album

Anja Prajninger

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.