Šime Kovačević, televizijski novinar, modni kreator

D.H.

D.H.

 

-Samoizolacija najbolji je način sprečavanja širenja koronavirusa, kažu stručnjaci. Koliko se uspijevate izolirati s obzirom na posao kojeg obavljate?

*Bavim se poslom u kojemu se zapravo ne možeš izolirati, i svaka čast  ljudima koji ostaju doma. Ja ipak zbog posla izlazim vani. Radimo sad po nekoj shemi par dana se radi par kući, ali iskreno kada idem na posao nekako se jako čudno osjećam, ulice su prazne, vlada neka nelagoda.

-Što Vam najteže pada u cijeloj ovoj situaciji?

*Moram priznati, posebno nakon  potresa u Zagrebu osjećam se jako čudno, nekako kao da ovo sve skupa nije ni stvarnost, ni san. Ima trenutaka kada me uhvati, moram priznati, neko čudno stanje, ovo sam dosada gledao samo u serijama i filmovima. Sad malo  šale, ali posto sam ljubitelj zombie serija. Možda sada samo iščekujem da od negdje krenu zombiiji, pakao  da sam stvarno uletio u neki  američki film.

-Kako koristite vrijeme koje ste do sada provodili negdje na javnim mjestima?

* Čujem se s obitelji i prijateljima putem telefona, a s dragim ljudima preko društvenih mreža, tako da na taj način imam osjećaj da smo i dalje blizu. Imam i tu sreću da  imam pse pa moram barem dva puta dnevno vani prošetati.

-Planirate li obaviti neke stvari za koje do sada niste imali vremena?

* Kad ništa ne radim, onda crtam, slikam…  Napravio sam više od deset novih radova. Neke ću podijeliti s vama. Svi bi oni trebali biti na majicama. Upravo sam trebao krenuti u proizvodnju majica, od čije bih prodaje dio novca dao nekoj zakladi koja brine o  napuštenim životinjama, no sve je stalo.  Imam i neke nove ideje za reviju. I počeo sam kuhati skoro svaki dan, to mi je postao gušt.

-Što ćete prvo učiniti nakon što prođe epidemija i ponovno budete mogli upražnjavati društvene kontakte ‘uživo’?

*Iskreno fale mi neki rituali koje sam imao, primjerice riva i ručak negdje vani  subotom. A kad sve ovo skupa prođe, odlučio sam pokrenuti svoj modni posao, jer stao sam taman na pola puta. Također imao sam i neke planove vezane za HRT i to se nadam pokrenuti. I ono što najviše volim putovati. Volio bih negdje otputovati. Volio bih opet vidjeti Italiju, jer mojim venama teče i talijanska krv s majčine strane. Stoga posebno volim Veneciju i Rim. Veneciju jer me veže po bakinoj krvnoj lozi, Bernardri i Rim, grad kojeg doživljavam kao veliki Split.

 

Irena Dragičević

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.