HZZO upozorio na prevaru: Zovu umirovljenike i nude proizvode

HZZO upozorio na prevaru: Zovu umirovljenike i nude proizvode

Foto: 

HZZO

D.H.

D.H.

Ne nasjedajte

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavješten je kako se ovih dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

– Jedna je osiguranica prijavila da joj se nepoznata osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati ‘pojas za kralježnicu’, inzistirajući da gospođa primi na kućnu adresu ‘paket kao poklon EU, uz plaćanje određene poštarine’, nazivajući pri tome sa skrivenog broja.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Građane, koji se nađu u spomenutoj situaciji, pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji – poručuju iz HZZO-a.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.