Jedi što vrijedi – Japanski souffle cheescake

Jedi što vrijedi – Japanski souffle cheescake
Anja Prajninger

Anja Prajninger

Arsana Tasting House ovog vam tjedna preporuča da isprobate japanski souffle cheescake 

 

 

Ako ste kao i mi, da vam nikad nije dosta cheescaka, onda je ovo nešto što morate probati. Japanski cheescake je nešto posebno, topi se u ustima kao marshmallow, ljuljuška se, nježan je i pahuljast. U Japanu ga zovu souffle cheescake i možda vam je poznat video s instagrama gdje se puno torti u rukama profesionalaca ljuljuška u ritmu. 

Potrebni sastojci:

  • 60 gr masla
  • 6 jaja
  • 300 gr mliječnog namaza
  • 200 gr vrhnja za šlag
  • 80 gr brašna
  • 10 gr kukuruznog škroba
  • 1 limun
  • 160 gr šećera
  • 2 žlica marmelada od marelice

Priprema:

U zdjeli pomiješati mliječni namaz, maslo, vrhnje za šlag i 60 gr šećera te je kuhajte na pari dok ne dobijete glatku smjesu. Glatkoj smjesi dodajte jedan po jedan žumanjak te prosijano brašno s kukuruznim škrobom.

Kad ste sve skupa umiješali, potrebno je cijelu smjesu procijediti kroz sito, zatim naribajte koricu pola limuna i ulijte limunov sok. Posebno umutite ohlađene bjelanjke s ostatkom šećera (šećer dodajete malo po malo bjelanjku) koje ćete pažljivo umiješati u cjelokupnu smjesu.

U zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i ugrijanu vodenu kupelj (banja – mariju) stavite kalup sa smjesom. Pecite je na 160 stupnjeva 75 minuta, zatim na 140 stupnjeva 10 minuta te je ostavite u odškrinutoj pećnici dok se ne ohladi kako se ne bi spustila. Nakon što se pećnica ohladila, izvadite je i premažite smjesom koju ste napravili od marmelade i 1 žlice vode. Nakon dva sata hlađenja, spremna je za jelo.

U slast!

Sandra Mitrović Nikšić,
Foodie kolumnistica by Arsana tasting house

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.