Kolumnisti
Jedi što vrijedi – Olivierova salata
2 min čitanja
Preporučuje Arsana Tasting House
Ovo je salata koju jedete svake godine pod imenom francuska salata. Jedu je i u drugim zemljama pod imenom ruska ali u većini zemalja je Olivierova. Nastala je u Moskvi, 1860. godine pod palicom belgijskog kuhara Luciena Oliviera. Sigurno imate svoj obiteljski recept jer ljepota ove salate je u njenoj različitosti sastojaka i neizostavnog komentiranja u stilu, kako ti radiš salatu….jer ja radim ovako…
Arsana Tasting House preporučuje da je ove godine napravite u stilu tapasa ensaladilla rusa s kozicama.
Potrebni sastojci:
• 1 kg krumpira
• 3 jaja
• 0,5 kg očišćenih repova kozica
• 100 gr kiselih krastavaca
• majoneza
• senf
• 1 žličica vinske kvasine
• sol
• papar
Priprema:
Skuhati krumpir u ljusci u posoljenoj vodi. Ohlađenog i oljuštenog izrezati na kockice. Skuhati jaja, ohlađena i oljuštena izrezati na kockice. Kozice poširati, stavite ih u uzavrelu vodu, nakon što voda ponovo uzavrije , nakon 3 minute izvadite ih iz vode te ih s hladnom vodom prolijte kako bi se prekinuo proces kuhanja. Kisele krastavce izrežite na kockice. Nakon što se sve sastojke pripremili, spojite ih, posolite, popaprite te stavite kvasinu, majonezu i senf. Pitat će te se koliko staviti majoneze i senfa, e to ostavljam vama na volju i vašem nepcu. Netko voli više, a netko manje, a mogli bi i kockice jabuke staviti u salatu zar ne…
Sandra Mitrović Nikšić by Arsana Tasting House
Doktore, hitno!