Sandra Mitrović Nikšić
Jedi što vrijedi – Sataraš s jajima
2 min čitanja
Sataraš ili bećarac kako ga poneki zovu u Slavoniji, svakog je ljeta česti gost na našim tanjurima, čak po njemu i znamo da je pravo ljeto došlo.
Dolazi nam iz Baranje, radi se kao samostalno jelo ili kao prilog, a meni je najdraži kad se u sataraš umiješaju jaja. Jednostavan je za pripremu, a najlakše se radi u malim količinama. Kao osvježenje nakon vrućeg ljetnog dana Arsana Tasting House preporučuje količinu za dvoje i pripremu u tavi.
Potrebni sastojci:
- Maslinovo ulje
- 1 manji luk
- 1 papriku srednje veličine
- 2 zrele rajčice
- Sol
- 1 žličica šećera
- Jaja koliko želite pojesti
Priprema:
U hladnu tavu i na hladno ulje dodajte na sitno izrezan luk i papriku. Kad se luk i paprika počnu zlatiti, posolite te nakon par minuta dinstanja dodajte oguljene i na kocke izrezane rajčice. Kad rajčice puste sok dodajte šećer i čim se počne zgušnjavati dodajte umućena jaja i još par minuta miješanja i gotovo je jelo. Ako imate povrća i vremena, nakuhajte i spremite za zimnicu u teglama ili u vrećicama za zamrzivač, naravno bez jaja i prizovite ljetni dan usred zime.
Dobar tek!
Sandra Mitrović Nikšić, Foodie kolumnistica by Arsana tasting house
Doktore, hitno!