Jedi što vrijedi – Sataraš s jajima

Jedi što vrijedi – Sataraš s jajima
Anja Prajninger

Anja Prajninger

Sataraš ili bećarac kako ga poneki zovu u Slavoniji, svakog je ljeta česti gost na našim  tanjurima, čak po njemu i znamo da je pravo ljeto došlo.

Dolazi nam iz Baranje, radi se kao samostalno jelo ili kao prilog, a meni je najdraži kad se u sataraš umiješaju jaja. Jednostavan je za pripremu, a najlakše se radi u malim količinama. Kao osvježenje nakon vrućeg ljetnog dana Arsana Tasting House preporučuje količinu za dvoje i pripremu u tavi.

Potrebni sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 1 manji luk
  • 1 papriku srednje veličine
  • 2 zrele rajčice
  • Sol
  • 1 žličica šećera
  • Jaja koliko želite pojesti

Priprema:

U hladnu tavu i na hladno ulje dodajte na sitno izrezan luk i papriku. Kad se luk i paprika počnu zlatiti, posolite te nakon par minuta dinstanja dodajte oguljene i na kocke izrezane rajčice. Kad rajčice puste sok dodajte šećer i čim se počne zgušnjavati dodajte umućena jaja i još par minuta miješanja i gotovo je jelo. Ako imate povrća i vremena, nakuhajte i spremite za zimnicu u teglama ili u vrećicama za zamrzivač, naravno bez jaja i prizovite ljetni dan usred zime.

Dobar tek!

Sandra Mitrović Nikšić, Foodie kolumnistica by Arsana tasting house

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.