Najbolji trik protiv sijede kose i neobojenog korijena

Najbolji trik protiv sijede kose i neobojenog korijena

Foto: 

Natasha Brazil / Unsplash

D.H.

D.H.

Sakriveno u nekoliko sekundi

Normalno je da nakon određene dobi dobivamo sve više sijede kose, a i kosa postaje sve tanja i rjeđa. Mnoge žene tada počinju bojiti kosu, dok druge, za sada u manjini premda je sijeda kosa sve veći trend, nose kosu prirodne boje, makar i sivu ili bijelu. Ako ste među onima kojima sijedi korijen, ali i prorijeđena kosa smetaju, Miss7 ima genijalan trik.

Nanesite nijansirani gel za obrve na korijen kose.

Naravno, za ovaj slučaj možete koristiti i posebne proizvode za „maskiranje“, ali frizer Matt Newman iz New Yorka preporučuje neobičan proizvod koji će sakriti sijede korijene i učiniti kosu punijom: tonirani gel za obrve. Na ovu ideju došao je sasvim slučajno. Kad mu je gel za obrve bio previše taman, imao je ideju upotrijebiti ga kod korijena rijetke kose kako bi izgledala punije. I uspjelo je! Ako gel koristite kod korijena kose, imate dvije prednosti istovremeno: podizanje i prekrivanje. Sakriva sijede vlasi i korijenu kose daje veću punoću.

Naravno, boja gela trebala bi se podudarati s bojom ostatka kose, pa ako imate sijedi korijen kose s tamnosmeđom ostalom kosom, upotrijebite gel u tamnosmeđoj boji ostatka kose (ako je moguće).

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.