Aloa vera, kraljica ljekovitih biljaka

Aloa vera, kraljica ljekovitih biljaka
D.H.

D.H.

Ljepota iz kaktusa

Među najpopularnije biljke, zahvaljujući širokoj primjeni, u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji, zasigurno spada aloa vera. Afrička je to biljka o kojoj su zapis 2200 godine p.n.e. ostavili još Mezopotamci. Kroz povijest aloa vera se koristila kod lječenja ozljeda na koži, ali i oralno kao laksativ. Danas je mnogi koriste za ublažavanje brojnih zdravstvenih tegoba, od astme i epilepsije do osteoartritisa i psorijaze.

Gel aloe vere koristi se u kozmetici zbog niza povoljnih svojstava: potiče epitelizaciju oštećenog tkiva, ublažuje iritiranost kože, čuva vlažnost i ima izvrsna apsorptivna svojstva.

Međutim, proizvodi od aloe vere ne smiju uzimati osobe s poremećajem rada probavnog sustava, a trebale bi ga izbjegavati i žene koje žele začeti ili su već trudne. Ne smije se nanositi na svježe kirurške rane jer usporavaju cijeljenje.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.