ČAROBNI MAKE-UP

ČAROBNI MAKE-UP

Foto: 

Talitasoaresblogger / Pixabay

Mila Hrastić

Mila Hrastić

Otvorite pogled!

Čemu služi korektor?

Vjerujem da mlade djevojke, a i momci znaju čemu sve služi korektor, ali malo starije generacije vjerujem da nisu baš sigurne kako sve mogu koristiti korektor.

Sigurna sam da svi znamo da nanošenjem korektora možemo prikriti podočnjake, prištiće i male nesavršenosti na koži lica. Ako ne znate čemu još služi korektor, krajnje je vrijeme da se upoznate s čitavom paletom mogućnosti.

Kod nanošenja korektora bitno je prvo pripremiti kožu. Sve što ti je potrebno je hidratizirajući serum ili krema za područje oko očiju. Vrhom prsta lagano utapkaj malo hidratizirajuće kreme na kožu na područje oko očiju i na kapak, te pričekaj nekoliko minuta prije stavljanja korektora.
Otvorite pogled!

Kako sam već navela, korektorom ćemo prikriti kratku noć odnosno podočnjake koje izaziva manjak sna, ali i vizualno možemo otvoriti pogled kako bi oči izgledale budnije i blistavije. Vrlo je jednostavno, ispod obrva nanesite korektor, tekstura je nebitna ali mora biti barem dvije nijanse svjetliji od vašeg tona kože.

Bonus savjet – ako želiš prikriti tamne kolutove oko očiju ne treba ga nanositi u obliku točkica ili linije duž podočnjaka. Kod prekrivanja podočnjaka iscrtaj obrnuti trokut korektorom na obode sjenila od podočnjaka i dobro ga izblendaj kako bi postigli željeni efekt.
Korektor možeš nanijeti u kut oka, tako postižeš svježiji i odmorniji izgled, ali korektor treba biti svjetlucav.

Crta na kapcima

Preciznu crtu na kapcima nije lako iscrtati iako nam na drugima izgleda predivno. Ako vam crta na kapcima nije uredna i posve precizna, za popravak nanesite tekući korektor u vrlo svijetlom i neprozirnom tonu na mali kist oštrih rubova i tako ćete prikriti sitne pogreške s velikom preciznošću.

Blistave usne

Korektor može učiniti čuda i za usne. Ako oko usana nanesete kremasti korektor u svijetlom tonu kože, spriječit ćete razmazivanje boje za usne i osigurati oštre konture. Također, ako ga naneseš na kutove usana time vizualno podižeš usne.
Jedna nijansa korektora nije dovoljna za cijelo lice jer jedna nijansa ne prekriva baš sve na isti način. Ako je za prikrivanje podočnjaka, korektor treba biti jednu nijansu svjetliji od tvog tena (ne od boje podočnjaka) i koji se slaže s tvojim podtonom kože. Tekstura korektora za prikrivanje podočnjaka mora biti kremasta i tekuća.
Ako je za prikrivanje prištića nijansa mora biti identična tvom tenu. Ovdje tekstura mora biti ipak mat i tekuć korektor.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.