DERMATOLOGINJA ODGOVARA Treba li dezodorans stavljati ujutro ili navečer?

DERMATOLOGINJA ODGOVARA Treba li dezodorans stavljati ujutro ili navečer?

Foto: 

DaModernDaVinci from Pixabay

D.H.

D.H.

Potakla raspravu

Često se misli da je bolje koristiti dezodorans ujutro, prije početka dana. To nam je svima normalno. Međutim, neki dermatolozi ne dijele tu ideju i preporučuju da se dezodorans nanosi navečer, piše Gloria.

‘Deozodorans nije potrebno nanositi svaki dan, a najbolje je koristiti ga prije spavanja’, izjavila je dermatologinja Maral Skelsey za američki časopis Well & Good. I naravno, izazvala cijelu lavinu komentara.

Naime, naše žlijezde znojnice – one koje luče znoj – puno manje aktivne nego tijekom dana. Kao rezultat toga, znojenje se značajno smanjuje, a različiti aktivni sastojci antiperspirantnog dezodoransa mogu prodrijeti u kožu na učinkovitiji način, objašnjava dermatologinja, što znači da će dezodorans bolje djelovati kada ga nanesemo navečer, a ne ujutro.

No, što ako ne možemo odoljeti a da se ujutro ne otuširamo, što je prilično normalna stvar. U tom slučaju, savjetuje se, koristite dezodorans navečer, ali onaj koji ima vodootpornu formulu tako da ga jutarnje tuširanje ne uspije isprati sa kože.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.