Kako njegovati kosu ljeti

Kako njegovati kosu ljeti
D.H.

D.H.

„Donosimo pet korisnih savjeta“

Da bi ostala lijepa, zdrava i blistava, kosa tijekom ljeta treba posebnu njegu i zaštitu. Osim UV zraka, u ljetnim mjesecima i sezoni kupanja oštećuje je slana morska te klorirana bazenska voda. Bojana kosa posebno je „ranjiva“ jer UV zrake oštećuju njezinu već oslabljenu proteinsku strukturu te izbljeđuju boju. Kako bi boja bila postojana, kosu od sunca zaštitite regeneratorom u spreju s UVA i UVB filtrima te je tretirajte keratinsko-proteinskim preparatima.

Pet savjeta za održavanje kose ljeti:

  1. Nahrani je

Maske, regeneratori, balzami i ulja pomoći će u obnavljanju kose. Pažljivo ih utrljaj u tjeme i ostavi da djelu 10 do 15 min a zatim isperi. Regenerator isperi nakon 2 do 3 minute.

Dok ste na plaži, nanesite na kosu masku za dubinsku njegu i obnavljanje oštećene kose. Skupite kosu u punđu i ostavite masku da djeluje dok lješkarite na suncu.

  1. Zaboravi na peglu

U ljetnim mjesecima zaboravi na pegle i električne uvijače za kosu. Pusi kosi da se odmori, ljeto je barem fleksibilno kada je frizura u pitanju. Napravi punđu ili pusti prirodno valovitu kosu.

  1. Isperi sol

Nakon što završiš s kupanjem u moru, isperi kosu u čistoj vodi, nemoj je šamponirati nakon svakog kupanja ali nemoj ni ostavljati sol preko noći na kosi jer ona nagriza dlaku i isušuje kosu.

  1. Nosi pokrivalo za glavu

Ovog puta poslušaj mamu i ponesi kapu, šešir, maramu – što god odgovara vašem stilu. Osim što su uspješan način za izbjegavanje sunčanice, zahvaljujući njima možete izbjeći i opekline na licu kao i na vlasištu (koje se kako vrijeme prolazi počinje ljuštiti, a vi izgledate kao da imate kožnu bolest)

  1. Nakon ljeta šišanje

Nakon uživanja u moru i suncu, koliko god brinula za svoju kosu ona neće proći potpuno neoštećeno, stoga ošišaj ispucale vrhove nakon ljeta. Redovito šišanje najvažniji je korak u njezi kose.

Kada ljeto završi, kosa će vam biti zahvalna i ono najvažnije zdrava.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.