KOJI DIO TIJELA OTKRIVA NAŠE GODINE?

KOJI DIO TIJELA OTKRIVA NAŠE GODINE?

Foto: 

Chezbeate / Pixabay

Mila Hrastić

Mila Hrastić

Nemojte ga zaboraviti njegovati

Vjerovale ili ne, to je onaj dio tijela koji najčešće zaboravimo njegovati, a riječ je o vratu i dekolteu.

Prije puno godina, gledajući fotografije slavnih žena, uočila sam naboranu kožu vrata i dekoltea i to me iz godine u godinu sve više šokiralo. Mislila sam si, kako ću ja to spriječiti kada slavne i bogate žene imaju problem, sa prvim izdajicom naših godina, uz svu silu stručnjaka, kozmetičara, estetskih kirurga. Naravno, također i oko sebe primjećujem žena koje su njegovane, ali zaboravile su baš na vrat.

Zašto je tome tako?

Koža na vratu mnogo je tanja nego na ostalim dijelovima tijela, a sadrži i manje lojnih žlijezda pa se stoga lakše suši i sklonija je boranju.

Jesu li vrat i dekolte jednako nahranjeni kao i lice ili je potreban poseban tretman? Njega vrata i dekoltea nastavak je lica, stoga ih nemojte izostavljati prilikom obavljanja dnevne rutine čišćenja, toniranja i hidratacije.
Osim osjetljivog područja oko očiju, vrat je jedno od prvih mjesta koje podliježe odrasloj dobi, koža na vratu je finija nego na licu. Zagađenje, izlaganje suncu, gubitak kolagena, naporan rad koji naši vratni mišići rade dok podupiru glavu, pridonose nastanku bora. To nije nešto što možemo spriječiti, ali možemo usporiti proces i smanjiti učinke.

Nemojte stati kod brade

Glavno zlatno pravilo je tretirati vrat kao nastavak lica prilikom obavljanja svakodnevne rutine čišćenja, toniranja i hidratacije. Nemojte stajati na bradi. Nastavite sve do ključne kosti. Čini se očitim, ali nevjerojatno je koliko žena ne slijedi te osnovne korake. To znači da redovito uklanjate svu prljavštinu i onečišćenja. Nježno uklonite gornji sloj mrtvih stanica, a stanice napunite vlagom u području koje će je upiti poput spužve. Nanesite kremu dugim, čvrstim pokretima, tako da umasirate mišiće i istovremeno potaknete cirkulaciju. Sve će to pomoći poboljšanju teksture i izgleda kože.

Čime njegovati vrat?

Naravno da postoje proizvodi namijenjeni isključivo njezi vrata, koji su gušći od uobičajenih krema za lice. Takvi specijalizirani proizvodi su i skuplji. Zato vam predlažemo da koristite uobičajene serume i kreme, koje koristite i za lice. Najbolje su one s retinolom, na vrat i dekolte nanosite ih prije spavanja, jer retinol ne djeluje dobro u kombinaciji sa suncem.
Jedan od razloga bržeg starenja vrata je nezaštićeno izlaganje suncu, prema vratu i dekolteu ponašamo se nonšalantno te zaboravimo nanijeti zaštitni faktor u ljetnim mjesecima. Mi vam preporučujemo da za vrat i dekolte koristite kremu sa zaštitnim faktorom 30 ili više preko dana.

Masaža vrata i dekoltea

Potrebno vam je samo nekoliko minuta dnevno dok gledate vašu omiljenu TV seriju i učinit ćete čuda za svoj vrat i dekolte. Uzmite malo ulja te prstima lagano masirajte kožu u smjeru odozdo prema gore i koža vrata će vam biti zahvalna.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.