Koliko često biste trebali ići na tretmane lica?

Koliko često biste trebali ići na tretmane lica?
D.H.

D.H.

Kućna ili profesionalna njega?

Teško je nadmašiti onaj sjaj nakon profesionalne njege lica. Svi suhi i ljuskavi komadići – čak i ono što niste baš vidjeli vlastitim očima – su nestali, vaše pore nekako izgledaju manje, koža je čvršća, a ten je ništa manje nego blistav. Profesionalne njege lica prava su poslastica, ali ima li smisla da postanu više od toga? Kao dio vašeg mjesečnog režima njege kože za održavanje u vrhunskoj formi? Neki se ljudi zaklinju da će često ići na tretmane lica – slično kao što bi se šišali ili masirali – ali koja je idealna učestalost?

Za optimalno zdravlje kože četiri do šest tjedana idealna je učestalost za profesionalnu njegu lica. To je zato što se ciklus regeneracije novih stanica kože događa otprilike svaka četiri tjedna. Za maksimalnu učinkovitost kod određenih problema, recimo akni, znakova preranog starenja ili hiperpigmentacije, u početku češće u intervalima od dva do tri tjedna. Ne samo da rutinski tretmani lica svakih četiri do šest tjedana pomažu da vaša koža izgleda sjajno, već vam pomaže da se posvetite ‘danu za sebe’ za prijeko potrebne stanke u svakodnevnom užurbanom načinu života koji vodimo, piše Novi list.

Kućna ili profesionalna njega lica?

Znamo što vjerojatno mislite: zašto bacati tonu novca u profesionalni salon kada proizvode za njegu kože imate kod kuće? Ispostavilo se da razlika između to dvoje zapravo može biti prilično velika – čak i ako na umivaoniku u kupaonici imate neke stvarno dobre stvari.

Primarna njega lica koju možete pronaći u profesionalnim salonima za njegu je vaša standardna njega lica od 60 minuta. Obično se sastoji od čišćenja, maske, pare, ekstrakcije i masaže. Dakako, brojni estetičari nadograđuju svoje tretmane koje nude. Najčešće su u pitanju dubinsko čišćenje parom i alatima za ekstrakciju, korištenje specijaliziranih uređaja za smanjenje upale i uključivanje vještih masažnih tehnika za podizanje i uklanjanje natečenosti i upala.

Također imaju pristup proizvodima profesionalne razine, uključujući koncentriranije pilinge i ekskluzivne maloprodajne proizvode namijenjene za posebne probleme. Drugim riječima, ovi profesionalci imaju znanje da razumiju potrebe vaše kože i opskrbljeni su svime što je potrebno za njihovo rješavanje.

Štoviše, estetičari vam često dopuštaju da nadogradite primarno iskustvo lica putem tretmana kao što su dermaplaning, LED terapija, mikrostruje, gua sha, mikroiglice, kemijski pilinzi, stručne tehnike masaže i/ili mikroiglice. A uvijek se možete odlučiti za napredne usluge, kao što su laserski tretmani, radiofrekvencija i slično. Ova poboljšanja mogu produljiti njegu lica za 30 minuta, a postoje razni proizvodi koji odgovaraju svim tipovima kože i eventualnim problemima.

Što učiniti nakon tretmana lica

Obavezno je održavati rutinu njege kože kod kuće između tretmana lica. To znači pridržavati se uobičajenih večernjih i jutarnjih režima njege kože i nadopuniti tretmanima za njegu jednom ili dva puta svakih nekoliko tjedana. Imate priliku njegovati svoju kožu dva puta dnevno, dok vas estetičar može vidjeti samo svaka četiri do šest tjedana ili u prilikama kao što su sezonske promjene, tijekom izbijanja akni ili prije velikog događaja. Postoji mnogo toga što možete učiniti kod kuće kako biste učinkovito njegovali svoju kožu, ali pridržavanje režima i ne uvođenje previše promjena i novih proizvoda prebrzo je ključ uspjeha.

Za kućne tretmane lica, razmislite o isprobavanju blagih maski za piling i duboko hidratantnih maski. Također možete iskoristiti jednostavne alate kao što su ledene kugle, valjci za lice i uređaji za ljepotu kako biste poboljšali taj trenutak samonjege.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.