Pospješite rast kose i trepavica ricinusovim uljem

Pospješite rast kose i trepavica ricinusovim uljem
D.H.

D.H.

“Od najotrovnije biljke na svijetu dobiva se ljekovito ulje”

Reuma, artritis, perut, samo su neke od tegoba koje može ublažiti ricinusovo ulje. Ricin je jedan od najjačih otrova na svijetu. Dobiva se od biljke ricinus (lat. Ricinus communis), no ricinusovo ulje nije nimalo otrovno. Izuzetno je ljekovito. Ricinusovo ulje koristi se i kao laksativ ili diuretik, spermicid, pomaže pri rastu kose i trepavica, ublažava menstrualnu bol, ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Ovo ulje koristi se u borbi protiv akni, pomaže u smanjenju ožiljaka na koži. Njegova ljekovitost ogleda se u tomu što je puno esencijalnih vitamina i minerala, uključujući vitamin E.

Ricinusovo ulje zbog svoje ljekovitosti u narodu nosi naziv Kristov dlan. Kroz povijest se koristilo u vrlo različite svrhe.

U drevnoj Grčkoj ricinusovo ulje se koristilo kao mast za tijelo i za poboljšanje rasta kose. Upotrebljavalo ga se za javnu rasvjetu. Egipatska kraljica Kleopatra ga je navodno koristila kako bi izbjeljivala bjeloočnice. U drevnim egipatskim spisima spominje se kao laksativno sredstvo.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.